Vind alle providers en alle telefoons

Veiligheid

Privacy en beveiliging is belangrijk. Dankzij de berichten in dit dossier kan op een verantwoorde en veilige manier om worden gegaan met smartphones.

Bijna 96 procent van de cyberaanvallen bij smartphones zijn tegen het besturingssysteem Android gericht. Bij Symbian is dit bijna 4 procent en bij Windows Phone, BlackBerry en Android komen de aanvallen amper voor. Hoe veilig zijn onze smartphones eigenlijk? En wat kan de gebruiker zelf doen?

veilige stappen

Simpele stappen

Het beveiligen van een smartphone is vrij eenvoudig. Het begint allemaal met een wachtwoord, of pincode. Op Android kan dit zelfs met gezichtsherkenning. Door een toegangscode in te stellen, heeft alleen de eigenaar toegang tot het toestel.

Een andere belangrijke tip: update regelmatig. Wacht daar niet te lang mee, ontwikkelaars ontdekken vaak beveiligingslekken. Zij kunnen deze lekken door middel van een update verhelpen. Het updaten van applicaties duurt meestal maar vijf minuten, maar het komt de veiligheid zeker ten goede.

gegevens wissen

Gegevens op de smartphone wissen

Is de smartphone gehackt, gestolen of kwijt? Dan is het mogelijk het toestel op afstand te wissen. iPhone-gebruikers kunnen dit doen via ‘Zoek mijn iPhone’. Zodra het apparaat contact maakt met iCloud, wordt alle informatie gewist.

Op een Android-toestel kan de gebruiker de smartphone wissen via Android Device Manager. Het is raadzaam deze app bij aanschaf van de telefoon te installeren. Bij verlies of diefstal van het toestel kan de gebruiker de telefoon blokkeren of wissen. Datzelfde geldt voor problemen nadat het apparaat gehackt is geweest.

hackers

Hackers buiten de deur houden

Met de beveiligingstips van MobielAbonnement.nl zijn hackers beter buiten de deur te houden. Zo bespreken we onder anderen antivirus-apps, het inloggen op openbare netwerken en of het een goed idee is met Facebook en Twitter in te loggen.

wifi

Veilig gebruik van Wi-Fi

Tegenwoordig zijn overal gratis, openbare Wi-Fi-netwerken te vinden: in restaurants, café’s en zelfs in de trein. Handig, maar gebruikers lopen ook gevaar. Wat kunnen hackers over ons zien? Kunnen kwaadwillenden gevoelige informatie te weten komen? Hoe kun je jezelf beter beschermen tegen computercriminelen op het netwerk? Je leest alles over het veilig gebruiken van Wi-Fi.

bedrijven en data

Bedrijven en data

Wie iets bestelt op het internet, moet vaak allerlei gegevens achterlaten: een telefoonnummer, een e-mailadres en soms zelfs adresgegevens. Daar kunnen bedrijven van profiteren. Bedrijven gebruiken het bijvoorbeeld om gerichte reclame te verspreiden. Op welke andere manieren komen zij iets over smartphonegebruikers te weten? En wat weten bedrijven precies van ons?

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op