Veiligheid en het browsergedrag van kinderen

Het is een grote zorg van veel ouders: hun kinderen zijn oud genoeg om zelfstandig achter de computer te werken, maar wat kunnen deze kinderen allemaal tegenkomen op het internet? Hoe kunnen ouders er voor zorgen dat hun kinderen veilig en beschermd van het internet gebruik kunnen maken?

Gelukkig zijn er internetaanbieders die ouders, en andere gebruikers, hierin tegemoet komen. Hoewel het niet overal aangeboden zijn, worden er tegenwoordig “tools” aangeboden waardoor het voor bepaalde gebruikers minder makkelijk is om bepaalde websites te bezoeken. Handig, want zo kunnen ouders hun kinderen geruster laten internetten.

Tools ter controle en als oplossing

Gebruikers worden steeds beter met het internet en vooral het kennisniveau van jonge internetgebruikers wordt steeds groter. Daarom worden er binnen gezinnen steeds vaker afspraken gemaakt met betrekking tot het internet gebruik. Echter, hoeveel afspraken mensen en gezinnen ook maken, het is nooit mogelijk om altijd alles te controleren.

Naast goede, duidelijke afspraken die internetgebruikers en gezinnen met elkaar kunnen maken, reiken sommige providers ook een aantal “tools” aan waardoor er naast deze afspraken ook een aantal softwarematige oplossingen bestaan. Er bestaan nou eenmaal websites die voor bepaalde gebruikers niet geschikt zijn en dus is het handig als dat controleerbaar is.

OpenMobile
OpenMobile is een van de providers die zo’n soort “tool” beschikbaar heeft gesteld voor haar klanten. Deze “tool” heet categoriebeheer. Via de categoriebeheer tool kunnen klanten zelf bepaalde websites blokkeren. Het is tevens mogelijk gehele categorieën te blokkeren, zoals 18+ websites of websites waar gewelddadige content op staat.

Een ander voordeel van de categoriebeheer tool van OpenMobile is dat alles per individueel sim only abonnement in te stellen is. Dit betekent dat er voor iedere gebruiker een gepaste vorm van beheer is. Hier kan het dus het geval zijn dat, wanneer er 3 simkaarten zijn, een van de simkaarten wel op betaal-websites kan, maar de andere 2 simkaarten kunnen gewoon geblokkeerd worden voor dit soort sites.

OpenMobile speelt zo in op de veranderingen van internetgebruik en op de steeds grotere rol die het internet speelt in ons dagelijks leven.

Laat een reactie achter

Appbeheer voor kinderen - Mobiel abonnement|

[…] Dankzij de OpenMobile ‘app beheer’ tool hoeven gezinnen zich geen zorgen meer te maken over ongewenste kosten en onveilig internetgebruik, dus kunnen kinderen veilig en naar hartenlust internetten op hun mobiel. […]

Reageer

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *