Vind alle providers en alle telefoons

Apps om efficiënter te werken

Tegenwoordig is onze smartphone of tablet een mobiel kantoor geworden. Waar we vroeger op kantoor werkten, werken we tegenwoordig zelfs onderweg. Dankzij zogenaamde ‘productiviteitsapplicaties’ hebben we onze, agenda, e-mail en documenten altijd bij de hand. Deze apps zijn het meest gebruikt:

Fantastical

fantasticalDe applicatie ‘Fantastical’ is een agenda die doet denken aan de agenda van een iMac of MacBook Pro. Het heeft een dag-scroller en een maandagenda boven in beeld. Daarmee is het niet erg verschillend van andere agenda’s. Maar wie zijn of haar afspraken in het Engels opschrijft, krijgt op de dag van de afspraak voorgelezen.

Stel dat we ‘Lunch in Café de Gouden Leeuw 12.00 Friday’ opschrijven. Dan leest Fantastical op vrijdag, even voor twaalven voor dat we een afspraak hebben. iOS-gebruikers zien ook een weekoverzicht als ze de iPhone in liggende stand draaien. Daarnaast is er keuze tussen lichte en donkere thema’s. De app is niet beschikbaar voor Android.

    Apple App Store


Gmail
gmailNooit meer een belangrijke e-mail missen? Natuurlijk hebben smartphones een standaard mailprogramma, maar Gmail-gebruikers kunnen pushnotificaties inschakelen. Zodra er een nieuwe e-mail binnenkomt, hoort de gebruiker een geluid, of voelt hij of zij een trilling. De applicatie heeft ook een zoekfunctie en de mogelijkheid te schakelen tussen maximaal zes Gmail-adressen. Daarnaast kan men labels toekennen aan een e-mail, favorieten opslaan, archiveren en direct een e-mail verplaatsen naar een andere map.

Gmail is beschikbaar op de iPhone, Android-toestellen en op Windows Phones. De applicatie werkt niet meer op een BlackBerry.

    Apple App Store      Google Play Store


Evernote
evernoteNotities maken op de smartphone kan via de meegeleverde ‘Notities’-app, maar wie op zoek is naar iets uitgebreiders, komt uit bij Evernote. Het begon ooit met notities, maar sinds 2012 is het een volwaardige tekstverwerker met bewerkingsopties en foto-integratie.

De app werkt samen met de desktop en het web. Op die manier kunnen gebruikers notitieblokken aanmaken waarvan ze de documenten delen. Met meerdere collega’s tegelijk aan één document werken kan ook, maar daarvoor is de Pro-versie benodigd.

    Apple App Store      Google Play Store


Dropbox
dropboxToen Dropbox nog niet bestond, renden we met USB-sticks en geheugenkaartjes naar de computer. Tegenwoordig heeft de smartphonegebruiker haar documenten altijd bij de hand. De gratis versie van Dropbox biedt standaard 2 gigabyte ruimte en is op ieder platform te vinden. De bestanden komen niet lijfelijk op de smartphone te staan, maar in de cloud.

Wie bang is zijn of haar foto’s kwijt te raken, kan de foto-app koppelen aan Dropbox. De app uploadt de laatste foto’s dan direct naar Dropbox. De applicatie is gratis en werkt op iPhone, Android, Windows Phone en Blackberry. Voor meer dan 2 gigabyte ruimte is een betaald account benodigd.

    Apple App Store      Google Play Store


Pocket
pocketPocket is het Engelse woord voor ‘zak’, ‘tasje’ of ‘beurs’. Daarmee geeft het een goede omschrijving van wat de applicatie ‘Pocket’ doet. Het verzamelt artikelen, video’s en foto’s, die de gebruiker op een later moment kan bekijken. Geen tijd om het artikel nu te lezen of de video nu te bekijken? Met één druk op de knop is het artikel toegevoegd aan een eigen lijst.

Deze lijst synchroniseert met de browser op de smartphone of tablet. Zo is het mogelijk het artikel in de trein te lezen. Pocket slaat bewaarde artikelen op in een speciaal design, dat alleen de belangrijkste foto’s laat zien. Ook het lettertype verandert, naar een iets leesbaarder lettertype. Pocket-gebruikers kunnen bovendien zelf de lettergrootte aanpassen, of het artikel een andere achtergrondkleuren. Video bekeken? Markeer de video en deze wordt in het archief opgeslagen. Pocket is beschikbaar voor Android en iOS. Voor andere besturingssystemen is er een webapp: een website die de gebruiker zelf kan toevoegen aan het scherm met applicaties.

    Apple App Store      Google Play Store

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op