Appbeheer voor kinderen

Kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met de online wereld. Tevens zijn kinderen steeds intensiever bezig met online activiteiten. Whatsappen, bellen, sms’en; er zijn zelfs al kinderen jonger dan 12 jaar die tegenwoordig een mobieltje hebben. Vaak krijgen zij dit van hun ouders cadeau in combinatie met een prepaid kaart of een sim-only abonnement.

Om het internetgebruik van kinderen onder controle te houden biedt OpenMobile bepaalde ‘tools’ aan die er voor zorgen dat iedere gebruiker, en vooral de jonge gebruikers, op een verstandige manier met het internet om kunnen gaan. Zo bieden zij aan ouders het zogeheten ‘app beheer’ aan: de hoofdgebruiker kan per simkaart binnen het gezin instellen wanneer zij gebruik kunnen maken van bepaalde apps.

Controle
Er is binnen het gezin steeds vaker de behoefte om het internetgebruik van vooral jonge gezinsleden te kunnen beheren. Via de ‘app beheer’ tool is het vanaf nu mogelijk voor ouders om toegang tot bepaalde websites en applicaties te beheren en, wanneer nodig, (tijdelijk) te blokkeren.

Bij OpenMobile is het dus bijvoorbeeld mogelijk om kinderen alleen te laten Facebooken of Whatsappen wanneer zij niet op school zitten of kunnen deze apps geblokkeerd worden wanneer het gezin ligt te slapen. Zo kan het hele gezin ongestoord genieten van de nachtrust. Tevens is het mogelijk om bepaalde websites, zoals 18+ websites, permanent te blokkeren. Zowel ‘app beheer’ als een blokkade kunnen via het controlepanel op de website van OpenMobile worden in- of uitgeschakeld.

Veiligheid
OpenMobile hoopt met deze vorm van controle een veilige en gecontroleerde digitale levensstijl te bevorderen onder haar gebruikers. OpenMobile biedt gereedschappen aan om de gemaakte afspraken binnen het gezin uitvoerbaar te maken.

Iedere mobiele gebruiker hecht waarde aan verschillende dingen. Sommige gebruikers willen veel data, sommige gebruikers hebben liever veel belminuten. Waar alle gebruikers het er echter over eens zijn, is dat ongewenste kosten en onveilig internetgebruik zoveel mogelijk moeten worden tegen gegaan.

Dankzij de OpenMobile ‘app beheer’ tool hoeven gezinnen zich geen zorgen meer te maken over ongewenste kosten en onveilig internetgebruik, dus kunnen kinderen veilig en naar hartenlust internetten op hun mobiel.

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *