Raak de smartphone nooit meer kwijt

Smartphone kwijtgeraakt? Is de telefoon gestolen? Ligt de mobiel misschien toch ergens in huis? Het is ons allemaal eens overkomen. Er zijn verschillende manieren om de smartphone terug te vinden. De iPhone, Windows Phone en Android-telefoon hebben verschillende manieren om de telefoon op te sporen.

GPS
Apple, Google en Microsoft bieden GPS-functies. Deze fabrikanten hebben hun websites gekoppeld aan het GPS-systeem van de telefoon. Op die manier is de telefoon terug te vinden met GPS-tracking. Het is dan wel essentieel dat GPS is ingeschakeld op de smartphone. Wie de GPS per ongeluk heeft uitgezet, kan de smartphone op andere manieren vergrendelen, beveiligen en terugvinden. Ieder besturingssysteem heeft z’n eigen manier.

Android
Via Android kan men de hulpdienst Android Apparaatbeheer gebruiken. Om gebruik te kunnen maken van deze functie, is een Gmail-account benodigd. Via de wereldkaart kunnen eigenaren van een Android-toestel de telefoon terugvinden.

In sommige gevallen geeft Google aan dat de gebruiker in de buurt is van zijn of haar smartphone. Via de optie ‘bellen op afstand’ gaat de telefoon over. Daarbij maakt het niet uit of de telefoon op stil staat; er klinkt vijf minuten lang een hoge beltoon. Via Apparaatbeheer is het apparaat ook te vergrendelen en te wissen. Alleen de eigenaar kan dan bij de gegevens komen. Handig tegen diefstal.

Zoek mijn iPhone
Apple-gebruikers werken met een iCloud-account. Met dit account is het verloren Apple-apparaat weer terug te vinden. Hoewel de applicatie ‘Zoek mijn iPhone’ heet, werkt dit ook voor de iPad, de MacBook Pro en de iMac. Het gebruik ervan is relatief eenvoudig:

– De eigenaar van de iPhone installeert de app ‘Zoek mijn iPhone’ via de App Store;
– De eigenaar van de iPhone geeft toestemming voor locatievoorzieningen;
– De iPhone is via iCloud te benaderen.

iPhone-gebruikers loggen in via iCloud.com en klikken op ‘Zoek mijn iPhone’. Er verschijnt een wereldkaart, die met een groene stip aangeeft dat de telefoon online is. De telefoon valt dan tot op de straat precies te traceren. Daarnaast kunnen gebruikers de iPhone wisselen, een geluid afspelen en het toestel vergrendelen.

Windows Phone
Microsoft biedt eigenaren van een Windows Phone ook een optie om de telefoon op te sporen. Rechtsboven in het scherm staat de optie ‘verkennen’. Vanuit daar kunnen Windows-gebruikers kiezen voor de optie ‘Mijn telefoon zoeken’. Daarvoor moet men eerst inloggen op het Microsoft-account. Net als bij Android en iOS krijgt de gebruiker een kaart te zien. De opties ‘Overgaan’, ‘Vergrendelen’ en ‘Wissen’ zijn beschikbaar.

Prey
Met de app Prey Anit Theft (voor Android en iOS) is het ook mogelijk de telefoon terug te vinden. Het handige is dat het mogelijk is gegevens naar de gebruiker zelf op te kunnen sturen. Zo raakt de eigenaar van de smartphone nooit de gegevens kwijt. Een andere oplossing: synchroniseer altijd verschillende apparaten met elkaar. Op die manier raakt de gebruiker nooit gevoelige informatie kwijt.

Laat een reactie achter

Mijn telefoon is gestolen: wat nu? - Mobiel abonnement|

[…] Daarnaast: is het toestel wel echt gestolen, of is de eigenaar het simpelweg kwijtgeraakt? Dat is eenvoudig te controleren door naar het eigen 06-nummer te bellen. Misschien heeft iemand anders de telefoon toevallig gevonden. Smartphone niet meer kwijt raken. […]

Reageer

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *