5 Smartphone accessoires die iedereen kan gebruiken

Met specifieke accessoires kan er in de meeste gevallen nog meer uit een smartphone gehaald worden. Wij hebben vijf smartphone accessoires op een rijtje gezet die eigenlijk voor iedereen handig zijn.

1. Externe batterij
De enorme mogelijkheden van smartphones zijn met één prijs gekomen: de batterij gaat een stuk sneller leeg dan het geval was bij ouderwetse mobiele telefoons. Hoewel ontwikkelaars constant bezig zijn met het verbeteren van de accu, moet eigenlijk iedere smartphone nog altijd minimaal één keer per dag opgeladen worden.

Niet altijd bestaat deze mogelijkheid. Tijdens een lange dag van huis is de kans groot dat de batterij van de smartphone voor het einde van de dag leeg is. Ook kan het soms op vakantie lastig zijn om de smartphone tussentijds op te laden.

Een externe batterij kan hierbij uitkomst bieden. Een externe batterij is makkelijk mee te nemen en kan in de meeste gevallen een smartphone meerdere keren opladen. Je hebt hiervoor alleen een USB-kabeltje nodig. Let bij de aankoop goed op de capaciteit van de externe batterij, die wordt aangegeven in de waarde mAh.

Met ongeveer 1500 tot 2000 mAh kan een smartphone één keer opgeladen worden. Kies voor een externe batterij van bijvoorbeeld 10.000 mAh om meerdere keren je smartphone te kunnen opladen.


De camera’s van smartphones worden steeds beter, maar verbetering is altijd mogelijk. Zo kunnen veel smartphones inmiddels goede panorama’s, time lapses, slow motion video’s en detailfoto’s maken, maar het kan beter. Hoewel je met een panorama een groot gebied op één foto kunt zetten, is het resultaat meestal mooier met een groothoeklens. Ook een detailfoto is net wat mooier met een macrolens.

Met een speciale groothoeklens en macrolens voor smartphones kun je dit bewerkstelligen. Deze lenzen zijn bijzonder goedkoop voor de smartphone, terwijl de resultaten goed zijn. De lenzen worden bevestigd met behulp van een klipje, dat meestal wordt meegeleverd met de lens.

De verschillende lenzen zijn ideaal wanneer je op vakantie gaat en met je smartphone foto’s wilt maken. Je vergroot de mogelijkheden van de smartphonecamera aanzienlijk dankzij de lenzen.

3. Beschermfolie of -glasplaatje
Smartphones zijn waardevolle apparaten en helaas ook breekbare apparaten. Eén ongelukkige val kan al leiden tot een volledig gebroken scherm. Dat is vervelend, omdat reparatie soms duur is en in enkele gevallen niet eens mogelijk.

Beschermfolie of een beschermplaatje kan de smartphone net dat beetje bescherming bieden dat een gebroken scherm voorkomt. Met name een glasplaatje dat bovenop het scherm geplakt kan worden vangt bijna altijd de klappen op. Mocht het glasplaatje barsten, dan is het beeldscherm van de smartphone zelf meestal nog niet gebarsten. Het glasplaatje kan vervolgens verwijderd en vervangen worden.

Ook voor beschermfolie en -glasplaatjes geldt dat de prijs bijzonder laag ligt, waardoor het eigenlijk voor iedere smartphonebezitter een must is.

4. Carkit
Helaas ligt de oorzaak van een verkeersongeval vaak bij het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Voor iedere autobezitter is het verstandig om een carkit te kopen waarin de smartphone geplaatst kan worden. Op deze manier kan handsfree gebeld worden. Wordt de telefoon gebruikt voor navigatie, dan bevindt de telefoon zich bovendien op een prettige hoogte, zodat de ogen nauwelijks van de weg gehaald hoeven worden om de navigatie te bekijken.

Kies voor een carkit die stevig aan de ruit bevestigd kan worden en speciaal gemaakt is voor het specifieke model smartphone. Let er ook op of de telefoon in de carkit nog steeds opgeladen kan worden. Sommige carkits dekken de poort voor de oplader af.

5. Armband
Voor de sporters een echte must: een armband waarin de smartphone geplaatst kan worden. Goede armbanden zitten prettig om de arm en maken het mogelijk om de smartphone te blijven gebruiken tijdens het sporten. Bovendien hebben veel armbanden speciale gaten waardoor bijvoorbeeld de kabel van een hoofdtelefoon of oplader getrokken kan worden.

Een armband voor de smartphone is bijzonder prettig tijdens het hardlopen en zwemmen (mits de telefoon waterdicht is). Voor wielrenners is een speciale houder voor op het stuur een beter alternatief.

Andere accessoires smartphones
Naast deze vijf accessoires, zijn er nog diverse andere accessoires waarmee er meer uit de smartphone gehaald kan worden. Zo kan er een draadloze oplader gekocht worden, mits de smartphone dit ondersteunt. Andere leuke accessoires voor smartphones zijn onder meer een externe speaker, smartwatch en virtual reality-bril.

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *