Vind alle providers en alle telefoons

Veilig verkeer

We zijn tegenwoordig onafscheidelijk van onze smartphones. Dat draagt niet altijd bij aan een veiliger verkeer. MobielAbonnement.nl biedt tips voor een combinatie tussen veilig verkeer en de smartphone.

Nooit meer de weg kwijtraken, de verkeersveiligheid vergroten, handsfree bellen en de boetes voor als je niet handsfree belt. Het zijn onderwerpen die we uitgebreid behandelen. Samen zorgen we voor veiliger rijgedrag. Daar kan de smartphone ons bij helpen, als we het toestel op de juiste manier gebruiken. Dit zijn een paar handige tips en tricks.

Navigatietips

Kaarten lezen en met je echtgenoot of echtgenote kibbelen over wie gelijk heeft, is verleden tijd. De smartphone heeft ons leven een stuk gemakkelijker gemaakt met de komst van navigatie-apps. In dit artikel leggen we uit hoe GPS precies werkt en wat je kunt doen om het GPS-ontvangst te verbeteren. Op deze manieren zullen navigatie-apps optimaal werken.

offline in de auto

Offline in de auto

‘Onderweg ben ik offline’ is de slogan van de campagne ‘Daar kun je mee thuiskomen’ van de Nederlandse overheid. Met de campagne wil de overheid verkeersongelukken en verkeersdoden als gevolg van het gebruik van de smartphone onderweg voorkomen. MobielAbonnement.nl gaat in op de mentale, visuele, fysieke en auditieve aspecten van het gebruik van een telefoon onderweg. Daarnaast zetten we de risico’s en gevolgen uiteen.

Handsfree bellen

Handsfree

Handsfree bellen is de oplossing om toch te kunnen bellen terwijl je in de auto zit. Bellen met de telefoon geklemd tussen je hoofd en je schouders, of het vasthouden van de telefoon, is immers niet toegestaan. Hoe kun je het best handsfree bellen? Hoe wordt de smartphone aangesloten? Hoe kies je de juiste carkit? In dit artikel lees je de antwoorden op al deze vragen.

Apps voor in de auto

Apps voor in de auto

Goedkoper tanken, besparen op de brandstof en nooit meer geflitst worden of in de file staan. Het zijn dromen van iedere automobilist. Er zijn een paar handige apps die deze dromen iets dichterbij brengen. Daarnaast geven we ook tips voor ondernemers om de kilometerregistratie bij te houden en leggen we uit hoe je snel je auto weer terugvindt als je deze geparkeerd hebt.

Smartphone aan de auto verbinden

Smartphone aan de auto verbinden

Veilig rijden en toch de smartphone kunnen gebruiken. Is dat mogelijk? Smartphonefabrikanten hebben hun eigen systemen ontworpen waarmee het mogelijk is de smartphone aan te sluiten op de auto. Functies als handsfree bellen, navigeren, muziek afspelen en het gebruiken van apps worden daarmee ingeschakeld. Lees meer over de systemen CarPlay, Android Auto, MirrorLink en Bluetooth.

boetes

Boetes

In het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 staat dat het bestuurders niet is toegestaan om een telefoon vast te houden als zij een motorvoertuig, bromfiets, snorfiets of gehandicaptenvoertuig besturen. Wie zich niet aan deze regels houdt, kan een boete verwachten. MobielAbonnement.nl legt uit hoe hoog deze boetes zijn en wat wel en niet is toegestaan als het gaat om mobiele telefoons en het verkeer.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op