Vind alle providers en alle telefoons

Navigatietips

Meer dan tien jaar geleden ruzieden we nog met onze echtgenoten en echtgenotes over de rit naar een ander land. Wie kon er nu het beste navigeren en wie had gelijk? Tegenwoordig hoeven we geen kaart meer te lezen. De smartphone heeft ons leven met navigatie-apps een stuk gemakkelijker gemaakt. Maar het kan nóg makkelijker, met de tips van MobielAbonnement.nl.

Goed om te weten: zo werkt GPS

Voor we je wat tips kunnen geven, is het goed om te weten hoe GPS eigenlijk werkt. Zodra een gebruiker de weg naar een bestemming opvraagt, maakt de smartphone contact met het GPS-systeem. Een dergelijk systeem bestaat uit 24 satellieten die in zes vaste banen om de aarde draaien.

Locatiebepaling gebeurt zo: de GPS-ontvanger zoekt uit waar de ontvanger in de telefoon zich bevindt en wat de afstand is tot de satelliet. De telefoon berekent de afstand via de tijd: hoelang duurt het om signalen te versturen tussen de smartphone en de satelliet? Dat gebeurt nog drie keer met andere satellieten. Uiteindelijk komt daar een tijdmeting uit, die wordt gecontroleerd door de vierde satelliet. Er komt een snijpunt uit: de locatie van de gebruiker.

Folie op de voorruit

In iedere auto zit warmtewerende folie op de voorruit. Helaas houdt dit ook het signaal van GPS tegen, waardoor navigatie een stuk moeilijker wordt. De navigatie is minder accuraat of werkt zelfs helemaal niet. Daarom is het beter een houder te plaatsen bij de achteruitkijkspiegel. Daar zit namelijk een opening in de folie.

Probleem van het plaatsen van een houder op die plek is dat het vrij hoog op de voorruit zit. Voor sommige bestuurders kan dat belemmerend werken.

Gebruik geen hoesjes

Met een goed hoesje bescherm je je smartphone. Jammer genoeg zorgt dit er vaak ook voor dat de ontvangst in het algemeen minder goed is. Een hoesje zorgt ervoor dat signalen worden verzwakt. Vooral gebruikers die een autohouder gebruiken merken dit.

De oplossing: een hoesje waarbij de telefoon een stukje uitsteekt. Vind bij voorkeur uit waar de antennes van de telefoon zitten en houd dit gedeelte van de telefoon open.

Zicht op de hemel

Is er zicht op de hemel? Dan zal de navigatie optimaal werken. De beste plaats om je smartphone te plaatsen is daarom ook aan de autoruit. Veel smartphonegebruikers bevestigen de telefoon aan het middenconsole of onderaan het dashboard. Zij behalen daarmee geen optimaal signaal. Onthoud: hoe meer zicht op de hemel, hoe beter het signaal.

Rijd niet gelijk weg

De meeste automobilisten zijn niet erg geduldig en rijden meteen weg. Om optimaal signaal te behalen is het een beter idee om eerst even te wachten met wegrijden. Check of het signaal goed is. Is het signaal nog niet goed? Wacht dan nog even tot het signaal zich kan herstellen.

In een rijdende auto is het niet eenvoudig GPS aan de praat te krijgen en te houden. Navigatie-apps blijven dan regelmatig de route herberekenen, waardoor je rondjes rijdt of een omweg neemt. Bespaar tijd, wacht even voor je wegrijdt, ook beter voor het verkeer.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op