De populariteit van sim only

Waar vroeger bijna iedereen een mobiel abonnement had inclusief telefoon, stappen veel mensen tegenwoordig over op een sim only abonnement. De maandelijkse kosten van sim only zijn namelijk veel goedkoper dan die van een abonnement met toestel. Daarbij komt natuurlijk wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor de aanschaf van een toestel. Maar wanneer je een jaar geleden een mooie Apple hebt gekregen bij je mobiele abonnement, is deze hoogstwaarschijnlijk nu ook nog prima in orde. In dat geval hoef je geen nieuw toestel aan te schaffen en bespaar je enorm op je kosten. Waarom zou je je goede toestel immers aan de kant schuiven als hij nog goed werkt?

Geen toestelkosten

Veel providers kunnen een sim only abonnement goedkoop aanbieden omdat er niet betaald hoeft te worden voor het toestel. Het bedrijf moet immers ook inkoopkosten betalen voor elk toestel waardoor zij het maandelijkse abonnementsgeld moeten verhogen. Door de populariteit van sim only hoeven er minder smartphones ingekocht te worden aangezien veel mensen een nieuwe telefoon niet bij hun provider kopen. Dit komt omdat andere bedrijven vaak smartphones tegen een aantrekkelijker tarief verkopen. Dat sim only populair is, blijkt wel uit de cijfers. Meer dan de helft van alle abonnees kiest voor een sim only abonnement en de prognose is dat dit aantal alleen maar verder zal stijgen, daar komt bij dat ook prepaid tegenwoordig aan populariteit toeneem.

Een stijgende lijn
Omdat het aantal providers dat sim only aanbiedt alleen maar stijgt en de verschillende sim only abonnementen uitgebreider en complexer worden, krijgt de gebruiker het steeds lastiger. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement en hoe weet je nu dat je het goede abonnement hebt gekozen? Het gaat tegenwoordig niet alleen meer om de kosten per maand maar ook het tegoed, de service en de mogelijkheden zijn belangrijk.

Abonnementen vergelijken
Om een reëel beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden, is het slim om de sim only abonnementen online te vergelijken. Dit kan op diverse websites zoals www.simpel.nl. Op deze websites kun je een aantal gegevens invullen zodat de uitlag op jouw wensen berust is. Zo kun je kiezen uit 100, 250 of 500 belminuten à 3 euro, 4 euro of 7,50 euro. Daarnaast bepaal je jouw internetwensen: geen internet en sms voor 0 euro, onbeperkt sms voor 2 euro of 300 mb internet en onbeperkt sms voor 4,00. Zo kun je een aantrekkelijk abonnement samenstellen.

Je kunt ook een onafhankelijke website laten bekijken welk sim only abonnement voor jou het gunstigst is. Hiervoor kun je bijvoorbeeld naar de sim only vergelijker gaan, waar blijkt dat de abonnementen van Ben, Youfone en Simpel als goedkoopste uit de test komen.

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *