Welcome back Nokia!

Het toestel van vroeger was praktisch, duidelijk en voorzien van het spelletje ‘snake’. Vanaf 1998 tot 2012 was Nokia de toonaangevende leider op het gebied van mobiele telefonie. Na de komst van de smartphones bleven slechts enkele fans hun Nokia trouw, maar over het algemeen werd het merk weggeveegd door merken als Samsung en Apple. In 2011 sloot Nokia een overeenkomst met Microsoft om zo haar positie op de smartphone markt terug te krijgen. In 2014 werden de aandelen van de joint-venture van Nokia overgenomen door Microsof. Het merk Nokia werd vervangen door Microsoft Mobile en hierdoor ging Nokia zich alleen nog maar richten op professionele netwerkinfrastructuren en het ontwikkelen van nieuwe technieken.

Comeback van Nokia

Maar binnenkort komt Nokia hoogstwaarschijnlijk terug op de markt met Android smartphones en tablets. De laatste tijd werden op diverse websites concepten van Nokia smartphones gepresenteerd. Daarbij werden namen als Nokia 1490, Nokia 5320 en Nokia D1C genoemd. Het bedrijf heeft tot op heden nog niets bevestigd maar alle geruchten wijzen er op dat er binnenkort iets staat te gebeuren op het gebied van Nokia.

Nieuw bedrijf, nieuwe kansen
Het bedrijf heeft nieuwe joint-ventures opgericht en daarnaast zijn mobiele patenten en technologieën beschikbaar gesteld. Dit gebeurde allemaal via dochterbedrijf HMD dat afgelopen jaar werd opgericht. HMD is een technologiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van smartphones. HMD zal samen met de productie en de afdeling productieontwikkeling van Foxxconn gaan werken aan de nieuwe lijn Nokia smartphones. In een exclusief contract staat dat HMD het merk Nokia mag gebruiken en dat er de komende drie jaar minimaal 500 miljoen euro gespendeerd mag gaan worden aan marketing. Tijdens een presentatie op de Nokia’s Capital Markets Day 2016 werd gezegd dat het bedrijf in 2017 inderdaad terug zal keren op de markt met nieuwe smartphones.

De Nokia D1C in tweevoud
Veel experts in de telecomindustrie hebben bepaalde verwachtingen over de Nokia D1C. Deze smartphone die eerder lijkt op een 13.8 inch tablet, zou mogelijk het eerste toestel zijn van de nieuwe lijn smartphones van Nokia. Hij komt waarschijnlijk in twee verschillende uitvoeringen waarbij het verschil hem zit in het scherm, de camera en het geheugen. Het eerste model schijnt een 5 inch scherm te hebben met een 13 megapixel camera en 2GB RAM terwijl het tweede model een 5,5 inch scherm heeft met een 16 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant en 3 GB geheugen. Daarnaast heeft het tweede model veel andere extra’s. De verwachte prijzen zijn respectievelijk 50 dollar en 200 dollar. Beide toestellen zijn voorzien van 16 GB opslag.

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *