Youfone: meest gezinsvriendelijke provider

Stel, je hebt 3 kinderen, een hond en een hypotheek. Je moet altijd goed bereikbaar zijn, want je hebt speel-afspraken, hockey, voetbal, ballet, zwemmen en school. Verder ga je van de zomer met het hele gezin op vakantie naar Spanje, maar een van jouw kinderen gaat voor het eerst met vrienden op vakantie en de buurman past op het huis. Wel handig dus, wanneer je contact kunt houden met het thuisfront en jouw kind.

Youfone versus andere providers
GezinsawardWanneer je een paar tieners in huis hebt rondlopen, die het liefst de hele dag Whatsappen en bellen met vriendjes en vriendinnetjes, is het wel wenselijk wanneer jij de gemaakte kosten onder controle kunt houden. Bij welke provider kun je dan terecht? Welke provider zorgt er voor dat jouw kinderen niet voor honderden euro’s bellen en hoe zit het dan met de vakantie? Wij zochten het uit!

In 2015 deed de Consumentenbond onderzoek naar de beste mobiele provider van Nederland. Er werd bij dit onderzoek gekeken naar bellen, het versturen en ontvangen van sms'jes en storingen. Op plaats 1 en 2 staat samen met Youfone de mobiele aanbieder Simyo. Dit zijn de twee providers die, na zorgvuldig alle providers met elkaar te hebben vergeleken, het meest geschikt zijn voor gezinnen.

Het gezinsonderzoek

Om een zo goed mogelijke vergelijking te maken hebben wij gekeken naar de volgende aspecten:

Deze aspecten kwamen tijdens het onderzoek naar voren als de belangrijkste factoren bij een mobiel abonnement voor gezinnen.

Controle van de kosten
Wat betreft het controleren van de kosten kunnen klanten van zowel Youfone als Simyo de kosten van alle abonnementen binnen het gezin in de gaten houden via MyYoufone of Mijn Simyo. Beide accounts kunnen via de website van de provider bijgehouden worden en ook hebben beide providers een applicatie voor zowel iPhone als Android waar klanten dezelfde informatie kunnen vinden.

Buitenland
Een buitenlandbundel is voor gezinnen erg handig wanneer ze op vakantie gaan of wanneer er een gezinslid in het buitenland zit en deze contact wil onderhouden met het thuisfront. Bij Youfone kunnen klanten voor maar €2 per dag een EU bundel aanschaffen, bij Simyo is er helaas geen buitenlandbundel te krijgen. Klanten betalen hier dus de reguliere kosten voor het bellen, sms'en en internetten in het buitenland.

Opzegtermijn
De opzegtermijn is bij zowel Youfone als Simyo maandelijks of per jaar. Klanten kunnen zelf kiezen voor een contact dat maandelijks opzegbaar is of een contract voor twee jaar. Kiest een klant voor een tweejaarcontract, dan zijn zij maandelijks iets goedkoper uit. Echter, wanneer je een maandelijks opzegbaar contract hebt, ben je vrij om te gaan en doen wat je wilt, zonder dat je rekening moet houden met een contract.

Netwerk
Qua netwerk gaan beide providers gelijk op. Klanten bellen zowel bij Youfone als bij Simyo namelijk via het betrouwbare netwerk van KPN.

De Gezinsaward 2016

Providers kunnen van alles beloven, maar wanneer er altijd kleine lettertjes bij komen kijken, dan weten gezinnen eigenlijk nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Wij hebben onderzocht bij welke providers gezinnen het meest volledig geholpen kunnen worden en waar zij het beste terecht kunnen voor het meest voordelige abonnement. Vanwege ons onderzoek kunnen wij nu met recht zeggen dat er een aanbieder het meest gezinsvriendelijk is: Youfone.

Waarom is Youfone zo gezinsvriendelijk?
Youfone biedt sim-only contracten aan tegen een scherpe prijs en via het altijd betrouwbare KPN-netwerk. Dit betekent dus dat je overal bereikbaar bent: op het voetbalveld op zondag, maar dus ook op vakantie in Spanje. Youfone is geschikt voor grote en kleine bellers: je doet namelijk alles uit een bundel. En, voor €5 per maand extra heb je daar een internetbundel bij.

Alles onder controle
Naast de voordelige tarieven, heb je bij Youfone volledige controle over de kosten. Handig dus, wanneer ouders vermoeden dan een kind te veel belt en dit in de gaten willen houden. Naast de MyYoufone omgeving op de website van Youfone, kun je ook gebruik maken van de MyYoufone app. Hier kun je precies bijhouden wat er nog in de bundel zit en of er extra kosten gemaakt zijn. Zo hebben klanten altijd alles onder controle.

Bel- en dataplafond
Een andere mogelijkheidom extra kosten te voorkomen, kunnen klanten van Youfone tevens een bel- en dataplafond instellen. Dit betekent dat, wanneer de databundel op is, het internet geblokkeerd wordt. Zo heb je dus altijd controle over wat er verbruikt wordt.

Klanten krijgen op 80% verbruik van de bundel altijd een sms'je. Zo staan klanten niet voor verrassingen, maar weten ze wel waar ze aan toe zijn.

Wat betreft het belplafond geldt hetzelfde als het dataplafond: klanten krijgen op 80% verbruik een sms'je ter waarschuwing. Het belplafond kan ingesteld worden op €10, €20, €50, €100 en €300 euro. Zo kan er dus binnen een gezin voor ieder gezinslid een plafond ingesteld worden en staan er geen verrassingen op de factuur.

Buitenland
Kinderen groeien op, gaan hun eigen weg en hebben dan zeker geen zin meer om altijd met pap en mam op vakantie te gaan. Dus uiteraard laat je ze met hun vrienden en vriendinnen op vakantie gaan, maar wel met als voorwaarde dat ze iedere dag laten weten hoe het gaat. Hoe blijf je dan in contact zonder dat het een vermogen kost?

Klanten van Youfone kunnen via MyYoufone maandelijks/wekelijks/dagelijks de EU bundel aan en uitzetten. Dit betekent dat je in de gehele Europese Unie voor €2,00 per dag 50 minuten bellen en gebeld worden of 50 sms'jes versturen of 50MB internet gebruiken. Dit is te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld 20 minuten bellen en 30MB internet gebruiken. Op deze manier is het makkelijk om op een voordelige manier met elkaar in contact te blijven.

Maandelijks opzeggen
Naast de aanbiedingen van Youfone (100 min/sms en 1500MB voor maar €14 per maand en tot eind maart zelfs €10) kunnen klanten maandelijks opzeggen. Zo zit je niet vast aan contracten wanneer er bijvoorbeeld iets verandert binnen het gezin.

Al deze dingen maken Youfone volgens ons dus de meest gezinsvriendelijke aanbieder. Gezinnen krijgen wat zij willen: lage tarieven, overal bereikbaar zowel in Nederlands als in het buitenland, niet vastzitten aan contracten en altijd controle over de kosten.

Ook meedoen aan de enquête? Vul het onderstaande formulier in:
[ninja_form id=5]

Laat een reactie achter

Persbericht: De Gezinsaward 2016 - Mobiel abonnement|

[…] informatie en conclusies met betrekking tot dit onderzoek is hier te […]

Reageer

De Gezinsaward 2016 uitgereikt | GsmWeblog.nl|

[…] Het grote voordeel van Youfone is de buitenland bundel. Dit was reden om aan Youfone de Gezinsaward van 2016 uit te […]

Reageer

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *