Verminder het energieverbruik van Android

Raakt het Android-toestel snel leeg? Naast het aanpassen van de instellingen, zijn er nog een aantal andere opties om de batterij langer mee te laten gaan. Er zijn een aantal applicaties waarmee de batterij langer meegaat. Alleen voor Android.

Android Battery Channel

Android Battery Channel is een app die het verbruik op Android optimaliseert. De ontwikkelaar is IFTTT, die bekend werd door allerlei processen op de smartphone te optimaliseren. Zo maakte de fabrikant het al mogelijk iedere Instagram foto automatisch door te plaatsen naar Dropbox en alle HUE-lampen uit te schakelen als de zon onder gaat. IF by IFTTT werd miljoenen keren geïnstalleerd.

Nu komt de fabrikant met Android Battery Channel, een app waarmee gebruikers het energieverbruik van hun Android-toestel kunnen automatiseren. Zo schakelt de applicatie bijvoorbeeld Wi-Fi automatisch uit, als de batterij onder een kritiek niveau komt. Daarnaast kan de app het accuverbruik bijhouden in Google Drive. Zo installeert men Android Battery Channel:

– Download en installeer IF by IFTT via Google Play;
– Maak een account bij IF by IFTT aan;
– Open de applicatie en ga naar het icoontje rechtsboven. Daarmee kan de gebruiker de instellingen aanpassen;
– Kies voor ‘Channels’;
– Alle beschikbare kanalen in IF by IFTTT verschijnen;
– Tik op ‘Android Battery’;
– Tik op ‘Connect’ om de functie te koppelen.

De applicatie is nu gekoppeld. Alle bijbehorende recepten werken nu. Die zijn handmatig in te voeren, door in de app op het plusteken te drukken. Daarnaast zijn ze te vinden op de website van IFTTT.

Functies bij een lagere batterij
Android Battery Channel kent een paar gegevens. Aangezien IFTT voor ‘If This Then That’ staat, bekijkt de applicatie de hele tijd of er een ‘if’ gebeurt. Een paar ‘if’s’ op een rijtje:

– Als de batterij bijna leeg is, verstuur een e-mail naar jezelf;
– Als de batterij bijna leeg is, zet de beltoon lager, om zo energie te besparen;
– Als de batterij bijna leeg is, schakel Wi-Fi dan automatisch uit;
– Als de batterij bijna leeg is, schakel Bluetooth dan automatisch uit;

Eventueel kunnen triggers worden ingesteld. Dat houdt in dat de gebruiker een push notificatie krijgt op zijn of haar telefoon of smartwatch. De koppeling met Google Drive zorgt ervoor dat de gebruiker inzicht krijgt het in verbruik van de telefoon. Na welk aantal uur moest de telefoon aan de lader? En wanneer komt de batterij onder een bepaald percentage? Al deze gegevens zijn terug te zien in een spreadsheet.

Juice Defender

Juice Defender benadert het energieverbruik op een iets andere manier In plaats van Wi-Fi direct uit te schakelen, kiest de app er voor dit slechts tijdelijk te doen. 3G of 4G wordt uitgeschakeld zodra het scherm uitstaat en gaat weer aan zodra het scherm weer aangaat.

Ligt de telefoon een uur op tafel met het scherm uit, dan ververst Juice Defender applicaties als Facebook en Twitter iedere vijftien minuten. In dit geval zijn de gegevens dus vier keer ververst.

Juice Defender installeren gaat als volgt:
– Ga naar de Google Play Store en zoek op Juice Defender;
– Klik op Installeren;
– Open de applicatie;

Er is geen account benodigd voor Juice Defender. Wel is het mogelijk een profiel aan te maken, helemaal afgestemd op de wensen van de gebruiker. Swipe daarvoor naar rechts op het scherm. Klik bij ‘JuiceDefender’ op ‘Enables’ en kies voor een profiel. Hoe veel vraagt de gebruiker van zijn smartphone? Men kan kiezen uit ‘Balanced’ (met mate) ‘Agressief’ (zware gebruiker), ‘Extreme’ (bijna de hele dag bezig met de smartphone) of customize. Wie op customize tikt, kan zelf instellingen verzinnen. Zo is het mogelijk bepaalde applicaties tijdelijk uit te zetten.

Laat een reactie achter

| DealDirect.nl|

[…] aan/uit-knop. De apparaten verbruiken dan tegelijk geen energie meer. Bij Android toestellen kun je applicaties installeren om het energiegebruik te […]

Reageer

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *