Youfone heeft het snelste internet

De mobiele aanbieder Youfone biedt de snelste 4G aan voor haar klanten. De provider van Youfone (KPN) heeft het snelste netwerk voor mobiel internet. Dat blijkt uit onderzoek van MobielAbonnement.nl. Hierbij werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de snelheden van de verschillende providers.

Meer en meer mobiele data

Het mobiele dataverbruik in Nederland groeit gestaag. Het dataverbruik verdubbelde zelfs in 2015. Per dag gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 734 Mb. Dat het dataverbruik stijgt, komt vooral doordat consumenten toegang hebben tot snel internet via 4G en veel providers grote bundels aanbieden. 4G is volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de aanjager van de ‘explosieve groei’ in het dataverkeer. Meer dan de helft van het totale datavolume verloopt via het nieuwe netwerk.

Youfone heeft daar de afgelopen tijd handig op ingespeeld. De provider vervijfvoudigde haar internetsnelheid. De databundels zijn ook vergroot. De mobiele aanbieder past regelmatig haar tarieven in stilte aan, om zo te kunnen blijven concurreren met andere prijsvechters.

Snelheden

Youfone biedt, net als veel andere providers, standaard toegang tot het 3G-netwerk bij de goedkope sim only abonnementen. Wie toegang wil tot 4G, kan deze functie tegen betaling inschakelen. De maximale downloadsnelheid via 4G bij Youfone is 256 Mbit per seconde. Dat is de hoogste 4G-snelheid van alle mobiele providers.

MobielAbonnement.nl vergeleek de snelheid van Youfone met andere aanbieders. De maximale downloadsnelheden van KPN, Vodafone en Tele2 liggen rond de 225 Mbit per seconde. De maximale downloadsnelheid bij concurrent Simyo is 25 Mbps, bij Ben is dat 75 Mbps. Bij het onderzoek is alleen rekening gehouden met de maximale downloadsnelheid. Youfone koopt de datasnelheid in bij KPN.

Over het onderzoek

De gegevens zijn gebaseerd op een vergelijkingsonderzoek. MobielAbonnement.nl vergeleek hiervoor de snelheden van de verschillende mobiele aanbieders met elkaar. De kosten voor het activeren van 4G zijn niet meegenomen.

Maximale 4G snelheid Praktische 4G snelheid (download)
Youfone 256 Mbit/s Niet bekend
KPN 225 Mbit/s 50 Mbit/s
Tele2 225 Mbit/s 20-30 Mbits/
Ziggo 225 Mbit/s 20 Mbit/s
Vodafone 225 Mbit/s Niet bekend
Telfort 150 Mbit/s 20 Mbit/s
T-Mobile 120 Mbit/s 80 Mbit/s (abonnement) 15 Mbit/s (prepaid)
Ben 75 Mbit/s Niet bekend
Simyo 150 Mbit/s 20 Mbit/s

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *