Spanning op de telecombeurs in Barcelona

Elk jaar weer zorgt het Mobile World Congress 2017 voor een bijna onhoudbare spanning en hoge verwachtingen in de media en bij het grote publiek. Wie komt met de meest geavanceerde mobiel? Welke fabrikant presenteert het hipste design? Welk merk blinkt uit als het op creativiteit aankomt? Als je op de hoogte wilt blijven van de actuele stand in telecomland, dan volg je de gebeurtenissen in Barcelona op de voet.

Beste nieuwe smartphone

De grote winnaar dit jaar is Sony. Het wereldberoemde Japanse bedrijf heeft met de Xperia XZ Premium de GSMA-award in de wacht gesleept. Het is de ‘beste nieuwe smartphone tijdens MWC 2017’ en met recht. Dit toestel is een luxere versie van de Xperia XZ. De camera kan slow-motion filmpjes maken met een uitzonderlijk hoge framerate (960 per seconde) en het biedt een extreem heldere weergave dankzij een 5,5 inch HDR display. Naast diverse andere technologische innovaties heeft het ook weer een voor Sony typische glazen behuizing. Daarbij is het waterafstotend en stofbestendig.

Samsung schiet tekort
Van tevoren was al duidelijk dat Samsung dit keer niet als winnaar uit de bus zou komen. Met alle perikelen rond de Galaxy Note 7 moest de gigant uit Zuid-Korea een toontje lager zingen. Ze nemen nu wat langer de tijd voor de Galaxy S8, maar presenteerden wel een aantal nieuwe producten. De nieuwste tablet, de Galaxy Tab S3, is kenmerkend voor Samsung qua design en kwaliteit. Niet revolutionair, maar wel een solide product.

Nokia is weer terug
Het Finse HMD Global heeft nu de rechten op de Nokia-naam voor telefoons in handen en kwam op de telecombeurs met de nieuwste 3310-uitvoering. De herintroductie van het beroemde model zorgde voor veel opwinding bij de aanhang uit de begintijd. De Nokia 3310 is weliswaar in een nieuw jasje gestoken, maar toch vooral bedoeld om nostalgische gevoelens op te wekken. Wie alleen geobsedeerd is door de laatste ontwikkelingen op de telefoonmarkt, zal niet onder de indruk zijn. Wie behoort tot de talloze fans van het eerste uur is vermoedelijk wel behoorlijk enthousiast. Het was in ieder geval de sensatie van 2017.

Spiksplinternieuwe smartphone
Er viel nog veel meer te beleven op de grootste telecombeurs van deze tijd. Zo introduceerde LG Electronics de G6, dit nieuwe toestel wordt nu al beschouwd als één van de sterkste Android-smartphones ooit. Het heeft een scherm van 5,7 inch en de verhouding van 18:9 is groot genoeg voor twee apps naast elkaar. Verder biedt het een stijlvol design en zelfs een irisscanner voor de veiligheid.

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *