De batterijduur verlengen

Soms lijkt het alsof de batterij van de smartphone het nog geen dag uit kan houden, en bijna realtime leegloopt. Veel consumenten vrezen dan voor een probleem met de batterij. Hoe komt het dat de batterij snel leeg gaat?

Wi-Fi en Bluetooth
Wi-Fi en Bluetooth hebben een nadelig effect op de duur van de batterij. Deze twee functies versturen en ontvangen namelijk continu signalen, zelfs als er geen netwerk beschikbaar is. Het is daarom verstandig Wi-Fi en Bluetooth uit te schakelen als er geen verbinding meer nodig is.

Wi-Fi verbruikt alleen stroom als het zoeken naar netwerken ingeschakeld staat, maar geen netwerk kan vinden om mee te verbinden.

4G
Met het gebruik van 4G gaat, volgens onderzoek, de telefoon sneller leeg. De telefoon moet immers sneller gegevens verwerken. Het is daarom een goed idee 4G uit te schakelen als de gebruiker de functie niet gebruikt. Bijvoorbeeld als er Wi-Fi in de buurt is, of de telefoon op tafel ligt. 4G blijft namelijk standaard actief, zelfs als er verbinding met een Wi-Fi-netwerk is.

GPS
GPS vergt veel van een batterij. Verschillende apps vragen om toestemming voor locatievoorzieningen. Daardoor stuurt de telefoon de hele dag gegevens over de locatie. Het is verstandig alleen locatievoorzieningen in te schakelen voor bijvoorbeeld de kaarten-app van Apple of Google Maps.

Android-smartphones geven vaak een bolletje in de notificatiebalk weer als GPS is ingeschakeld. Bij iOS is dit vaak een pijltje.

Helder scherm
Veel gebruikers van smartphones zetten de helderheid op ‘maximaal’. Dat is niet verstandig voor de accuduur. Fabrikanten van telefoons raden aan om de helderheid op ‘automatisch’ in te stellen. Op die manier is het scherm in donkere omgevingen niet al te fel, maar kunnen gebruikers de telefoon nog bedienen als de zon schijnt.

Apps afsluiten
Door apps daadwerkelijk af te sluiten in plaats van te minimaliseren, wordt de accu minder zwaar belast. Vooral bij Android-telefoons valt te zien dat applicaties continu op de achtergrond werken. Bij andere types smartphones worden de applicaties tijdelijk stopgezet.

Applicaties kunnen afgesloten worden door gebruik te maken van de knoppen onderin het toestel (zowel bij iPhone als Android-toestellen). Swipe de applicatie naar boven om deze af te sluiten.

Koelen
Een warme telefoon loopt snel leeg. Op een warme zomerdag zal de batterij het daarom maar een halve dag kunnen volhouden. Een warm apparaat verbruikt niet meer stroom, maar kan minder goed belast worden.

Laat een reactie achter

Alles over de nieuwe energiebesparingsmodus van Apple|

[…] naar beneden Wie zijn of haar iPhone met het display naar beneden op tafel legt, bespaart direct op de batterij. In de vernieuwde versie van iOS weet het Apple dan dat de gebruiker het toestel op dat moment niet […]

Reageer

Verminder het energieverbruik van Android - Mobiel abonnement|

[…] andere opties om de batterij langer mee te laten gaan. Er zijn een aantal applicaties waarmee de batterij langer meegaat. Alleen voor […]

Reageer

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *