Welke telefoon trends ons staat te wachten in 2017

Een aantal jaar geleden hadden de mensen nog nooit van een touchscreen gehoord terwijl tegenwoordig bijna iedereen er eentje heeft. Een draadloze verbinding waarbij je niet langer in hoeft te loggen op een netwerk behoort ook pas enkele jaren tot de mogelijkheden. De ontwikkelingen komen en gaan razendsnel en daarmee gepaard gaan bepaalde trends.

De trends van vorig jaar

Een jaar geleden kwamen de trends voor het jaar 2016 uit. Er werd toen voorspeld dat applicaties een deel van ons leven zouden gaan worden. Die voorspelling is absoluut waarheid geworden. Daarnaast zijn applicaties veelzijdiger geworden zodat je weerapplicatie tevens de tijd en datum weergeeft en ook een buienradar bevat. De makers van een applicatie kijken veel verder dan hun neus lang is, zodat je in principe meer informatie krijgt dan voor de applicatie an sich nodig is.
Een tweede voorspelling voor het jaar 2016 was het feit dat de Smartphone een steeds centralere plek in ons leven zou gaan vervullen. Ook een voorspelling die waarheid is geworden aangezien we onze Smartphone voor van alles kunnen gebruiken, of het nu gaat om het terugkijken van een programma, het gebruiken van apps of het maken van foto’s.
Een derde voorspelling was dat mobiel betalen met de speciale NFC simkaart voortgezet zou worden en dat advertenties speciaal voor jou geselecteerd zouden worden. Twee dingen die zeker voort zijn gezet in 2016.

Wat we in 2017 kunnen verwachten

Nu willen we natuurlijk graag weten wat er voor het jaar 2017 op het programma staat.
Ten eerste zal de AR (augmented reality) steeds meer toegepast worden in 2017. De populariteit van Pokémon Go heeft ervoor gezorgd dat bijna iedereen ervaren heeft hoe het is om een spel te spelen in je naaste omgeving. Dit omdat het spel gebruik maakt van je camera. Daarnaast wordt VR (virtual reality) een nieuwigheidje in de wereld van smartphones. Veel fabrikanten leveren al een VR bril bij hun smartphones zodat je je gemakkelijk zelf waant in een virtuele werkelijkheid. Zo kun je alvast je nieuwste vakantiebestemming checken of een museum bezichtigen.

Je ziet het op Facebook en Instagram steeds vaker voorbij komen: mensen die live zijn. Dit begrip krijgt in 2017 steeds meer invulling. Mensen kunnen live met jou meekijken terwijl je iets gaat doen. Dat heeft een hoge amusementswaarde aangezien je niet langer iemands status leest en jezelf daar een voorstelling bij moet maken. Door de live ervaring, kun je zelf meekijken. Tot slot blijft het maken van foto’s zich ontwikkelen in 2017.

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *