Sparen voor een nieuwe smartphone

Weinig geld maar toch de nieuwste smartphone hebben? Dan is het even sparen. Met een paar bespaartips is de nieuwe telefoon zo in huis. MobielAbonnement.nl heeft een paar do’s and don’ts.

Do: Inruilen bij een telecomzaak
Vaak is een oude smartphone nog wel een aardig bedrag waard. Slechts weinig bezitters van smartphone weten dat telecomzaken het toestel kunnen taxeren. Vervolgens is er meestal een optie tot inruilen. De telefoonwinkel geeft dan een korting op het nieuwe toestel.

Hoe hoog deze korting is, hangt af van het ingeruilde toestel. De prijzen worden met elkaar verrekend. Op die manier worden de maandlasten verlaagd, tijdens de abonnementsperiode.

Do: Telefoon plaatsen op een tweedehandssite
Geef de telefoon een tweede leven! Op tweedehandssites als Marktplaats en eBay is de telefoon vaak binnen een mum van tijd verkocht. Het is niet alleen leuk om via Marktplaats nieuwe mensen te ontmoeten, maar het helpt ook bij de financiering van een nieuwe smartphone.

Een voorbeeld: een iPhone 5 kan nog steeds 200 euro opleveren. Wie aan het sparen is voor een iPhone 6, zit al op bijna een derde van het aankoopbedrag. Over het algemeen levert Marktplaats iets meer op dan het inruilen.

Do: niet altijd de nieuwste versie
Soms is het raadzaam niet te kiezen voor de nieuwste versie, maar de een-na-laatste versie van de smartphone. De meeste apps werken daar prima op. De levensduur van de telefoon is lang genoeg om te kunnen updaten. Met andere woorden: fabrikanten van mobiele telefoons stoppen niet meteen met ondersteuning.

Daarnaast kan het een goed idee zijn om niet de grootste versie (zoals 128 GB) te kiezen, maar de kleinere versies. De meeste mensen krijgen 128 GB echt niet vol. En het is weinig moeite de foto’s of video’s af en toe over te zetten op de computer of laptop.

Do: spaarprogramma van de aanbieder
Sommige aanbieders van mobiele telefonie laten hun klanten sparen. Consumenten nemen een meerjarig abonnement af en betalen een bedrag extra per maand. Op die manier sparen afnemers van mobiele abonnementen alvast voor een nieuwe smartphone. Na bijvoorbeeld een jaar mag men een nieuwe smartphone uitkiezen.

Don’t: de nieuwe smartphone via een tweedehandssite laten verzenden
Een tweedehandssite is handig als er iets te verkopen valt, maar niet handig om een nieuwe smartphone te kopen. Tenzij de verkoper aanbiedt het toestel te komen testen of op te laten halen, is het raadzamer het toestel bij de telecomprovider of in de winkel te kopen.

Voornamelijk toestellen van Apple, Samsung en LG zijn populair bij oplichters op tweedehandssites. Zodra de verkoper aangeeft dat men alleen kan verzenden, moeten de alarmbellen afgaan. De koper weet bij verzenden bovendien niet wat hij of zij echt geleverd krijgt. Er zijn verhalen bekend van kopers die geen iPhone, maar een oude Wii-controller geleverd kregen.

Don’t: de smartphone op straat kopen in het buitenland
Op vakantie in het buitenland? Op grote marktpleinen wemelt het van de verkopers die nagelnieuwe telefoons voor bodemprijzen aanbieden. Als iets te mooi is om waard te zijn, dan is dat ook zo. De verkopers bieden namelijk geen origineel toestel aan, maar een kloon. Die ziet er precies hetzelfde uit, maar de werking is anders. Een iPhone waarbij men twee simkaarten kan gebruiken, bestaat niet. Dat is een imitatie-telefoon uit China.

 

Laat een reactie achter

Got Something To Say:

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *