Vind alle providers en alle telefoons

Soorten prepaid

Bij mobiel gebruik gaat de uitspraak “Zoveel mensen, zoveel wensen” nogal eens op. Iedere afnemer van een simkaart heeft een ander uitgavepatroon. Dat geldt ook voor prepaidgebruikers. Providers proberen hun aanbod te laten aansluiten bij de wensen van de meerderheid. Daarom bieden ze verschillende pakketten voor prepaid aan. Niet alleen het soort prepaid verschilt, maar er zijn ook verschillen in simkaarten.

Soorten simkaarten

Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten simkaarten. Deze kaarten komen we ook weer tegen bij het aanschaffen van prepaid. Welke kaart in de telefoon van de gebruiker past, hangt af van het type telefoon en vaak is ook de leeftijd van de telefoon van belang.

SIM

De normale simkaart is de grootste simkaart. Deze simkaart pas in de vaak wat oudere toestellen. Ze zijn veel groter dan de chip die op de kaart staat.

Micro sim

Een micro simkaart is een slag kleiner dan de normale simkaart. Deze past in toestellen van enkele jaren geleden uit het midden-segment. Bij deze kaart lijkt het alsof alle ‘overbodige ruimte’ is weggeknipt, behalve aan één kant.

Nano sim

Nano sim is de kleinste simkaart. Deze past op de nieuwste smartphones uit het hogere segment. Onder andere de iPhone en Samsung Galaxy werken hiermee. De nano simkaart is te herkennen aan enkel de chip. Alle witruimte van een normale simkaart is weggeknipt.

Voor wie het niet zeker weet

Wie niet zeker weet welke soort simkaart hij of zij nodig heeft, kan het best advies vragen in de winkel. Providers zien vaak dat afnemers van een simkaart zelf de kaart verkleinen. Uiteindelijk kan dat leiden tot een slecht ontvangst, omdat er te veel van de chip is weggehaald. Vraag daarom altijd om advies voor de beste resultaten.

Sommige providers bieden een zogenaamde ‘alles-in-één-simkaart’. Dit is een kaart die uit verschillende formaten bestaat. Afnemers van zo’n kaart hoeven de kaart alleen maar naar het gewenste formaat door te drukken.

Pincode

Een prepaid simkaart heeft meestal geen vooraf ingestelde pincode. Mocht het toestel toch om een code vragen, dan is dit bij een prepaid simkaart meestal ‘0000’ of ‘1234’. Uiteindelijk kan via de instellingen van de smartphone zelf een pincode op de kaart worden gezet.

Op een iPhone kan dit door naar ‘Instellingen’ te gaan, naar ‘Telefoon’ te navigeren en op ‘Simpincode’ te tikken. Haal de schakelaar over naar ‘aan’ en tik op ‘Wijzig pincode’. De gebruiker kan nu zelf een pincode ingeven.

Op een Android-toestel kan dit door naar de systeeminstellingen te gaan, te kiezen voor ‘Schermvergr. en Beveilig.’, naar onderen te scrollen en dan te tikken op ‘Andere beveiligingsinstellingen’. De mogelijkheid ‘SIM-kaartvergrendeling instellen’ verschijnt dan.

Verschillende bundels

De mobiele providers bieden verschillende soorten prepaid bundels aan. Zo zijn er bijvoorbeeld prepaid internetbundels beschikbaar, waarmee internetten goedkoper is dan bellen en sms’en. Dat is ideaal voor mensen die vaak iets opzoeken op internet of veel Twitteren, Facebooken en WhatsApp’en. Vergelijk bij deze bundels vooral de internetsnelheden en de recensies over het bereik van de provider.
Daarnaast worden er ook buitenlandbundels aangeboden. Deze bundels zijn toegelegd op het bellen in- en vanuit het buitenland. Bij sommige providers bellen, sms’en en internetten afnemers van een prepaid simkaart met buitenland bundel voor dezelfde tarieven als in Nederland. Dit geldt alleen voor landen binnen de Europese Unie.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op