Vind alle providers en alle telefoons

Prepaid

Bij een prepaid abonnement betaalt de afnemer vooraf. De prepaid gebruiker koopt een simkaart met bepaald tegoed en activeert deze. Er wordt alleen voor het daadwerkelijke gebruik betaald: er zijn geen abonnementskosten, geen installatiekosten en geen administratiekosten.

Om prepaid te kunnen bellen, is een simlockvrije telefoon benodigd. Wie zuinig is geweest op een telefoon die eerder bij een abonnement is verkregen, kan deze simlockvrij laten maken.

Steeds meer mensen kiezen voor prepaid bellen omdat ze de volledige controle hebben over de kosten of omdat ze weinig bellen. Anderen vinden de scheiding tussen werk en privé handig. De groepen ‘ouderen’ en ‘kinderen’ zijn goed vertegenwoordigd op deze markt. Ouderen gebruiken vaak prepaid omdat ze weinig bellen, kinderen maken gebruik van prepaid omdat hun ouders de kosten dan vooraf weten.

Het kan goedkoper zijn een los toestel met prepaid kaart aan te schaffen dan een mobiel abonnement met toestel af te nemen. Hoe prepaid precies werkt, leggen we uit op deze pagina.

vergelijken

Prepaid vergelijken

Prepaid is nog steeds erg in trek in Nederland. Het voordeel is dat de gebruiker van tevoren weet wat de kosten zijn. De meeste consumenten zien dat dan ook als belangrijkste punt om op te vergelijken: de kosten. Maar er zijn nog een aantal zaken waar op gelet kan worden. MobielAbonnement.nl geeft tips om het voordeligste aanbod te kunnen vinden.

Prepaid in het buitenland

Vakantie i.c.m. prepaid

Prepaid is erg geschikt voor vakanties omdat de kosten van tevoren bekend zijn. Wie een Nederlandse simkaart gebruikt, krijgt te maken met roamingkosten. Daarom raden wij het gebruik van een lokale simkaart aan. Wij geven uitleg over de kosten daarvan en we geven advies over hoe het juiste pakket gekozen kan worden.

Prepaid internet

Iedere provider biedt tegenwoordig wel prepaid internet aan. Waar moeten gebruikers op letten bij het vergelijken van de verschillende prepaid providers? Hoe werkt het eigenlijk? En is 4G beschikbaar bij een prepaid databundel?

tarieven

Prepaid tarieven

Met een prepaid kaart zijn de kosten altijd vooraf bekend. Wie de kosten van het mobiele gebruik vooraf wil weten, kan het best voor prepaid kiezen. In sommige gevallen kan prepaid goedkoper zijn dan sim only. In andere gevallen kan het voordeliger zijn een sim only abonnement af te nemen. Vind uit welke abonnementsvorm bij jou past, aan de hand van objectieve informatie over tarieven en providers. MobielAbonnement.nl zet alle informatie op een rij.

prepaid soorten

Soorten prepaid

Er zijn verschillende soorten simkaarten en prepaid bundels op de Nederlandse telecommarkt. Hoe weet een afnemer van prepaid welke simkaart bij zijn of haar telefoon past? Welke kaarten zijn er? En hoe kan er een pincode worden ingesteld?

Prepaid en kinderen

Prepaid is de meest geschikte vorm voor bellen, sms’en en internetten voor kinderen. Lees wat prepaid kost, welke voordelen het heeft, hoelang prepaid beltegoed geldig is en welke afspraken er gemaakt kunnen worden om de kosten voor beltegoed in de hand te houden.

prepaid

Past prepaid bij mij?

Een prepaid is niet voor iedereen geschikt. Klik op de knop om te kijken of een mobiel abonnement of prepaid beter bij jouw situatie past.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op