Vind alle providers en alle telefoons

Handige apps voor in de auto

Goedkoop tanken? Besparen op de brandstof? Weten wat autorijden nu eigenlijk kost? En waar staan files en flitsers? Voor de antwoorden op deze vragen zijn apps ontwikkeld. MobielAbonnement.nl zet ze op een rij.

Altijd goedkoop tanken

Brandstof is één van de grootste kostenposten bij het autorijden. De brandstofprijzen verschillen zelfs per benzinepomp enorm. Om te voorkomen dat de automobilist te veel betaald voor brandstof, is een app ontwikkeld: TankService (iOS, Android).

In de app is het niet alleen mogelijk om brandstofprijzen te bekijken, maar de app geeft ook antwoord op de vragen: ‘Waar zijn koffie en broodjes te halen?’, ‘Waar kun je een aanhanger huren’ en ‘Waar kun je je auto wassen’? De applicatie is ontwikkeld door leasebedrijf Direct Lease. Bijna alle tankstations van Nederland zijn erin terug te vinden. De app is gratis.

Besparen op brandstof

Wie rijdt volgens de standaarden van Het Nieuwe Rijden, kan behoorlijk besparen op brandstof. Het Nieuwe Rijden houdt in: rustig optrekken, op tijd schakelen en anticiperen.

De app Flo is gebaseerd op Het Nieuwe Rijden. De app biedt inzicht in iemands rijgedrag op basis van de GPS- en bewegingssensoren van de iPhone. Op die manier kunnen automobilisten veiliger en zuiniger rijden. Zo wordt de CO2-uitstoot verminderd. Tijdens het rijden krijgen gebruikers feedback, waardoor ze direct hun rijgedrag kunnen aanpassen.

Na een rit krijgt de automobilist alle beoordelingen terug te zien op een kaart. Het is ook mogelijk ritten te vergelijken, zodat je kunt zien of je vooruitgang boekt. De app is gratis, maar heeft ook een betaalde variant. Die kost 2,99 euro. Flo is alleen beschikbaar voor iOS.

Inzicht krijgen in de kosten van autorijden

uWat kost het autorijden eigenlijk per kilometer? Maar weinig mensen hebben hier inzicht in. Met de app FuelLog krijgen automobilisten meer inzicht in de kosten per kilometer, als zij alle kosten meerekenen. In de app is het mogelijk de kilometerstand en het brandstofverbruik vast te leggen. Je kunt er ook de kosten voor diensten als verzekeringen, wassen en parkeren en onderhoud en reparatie aan toevoegen.

Wie eenmaal alle kosten heeft toegevoegd, krijgt een berekening te zien van het gemiddelde brandstofverbruik en de totale kosten per kilometer. Daarnaast zijn nog vele andere statistieken te vinden. De applicatie is gratis, maar in de volledige versie (van 1,99 euro) krijg je een nog uitgebreider beeld van de kosten.

iPhone-gebruikers kunnen de app FuelLog helaas nog niet gebruiken. Gelukkig is er een alternatief: Road Trip Lite. De functies zijn ongeveer hetzelfde als in FuelLog. Ook deze app biedt een gratis versie en een betaalde versie. De betaalde variant kost 4,49 euro.

Kilometerregistratie

uWie een auto van de zaak heeft en geen bijtelling wil betalen, zal moeten aantonen dat hij of zij minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Daarvoor is een sluitende kilometeradministratie nodig. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, het kan gewoon met de smartphone.u
Kilometerregistratie op een smartphone gebeurt zo: de automobilist ligt een afstand af. De app houdt de gereden route bij met GPS, inclusief begin- en eindtijd. Na de rit kan de gebruiker aangeven of de rit privé of zakelijk was. Uiteindelijk wordt er een sheet met ritgegevens gemaakt, die meestal geëxporteerd kan worden naar bijvoorbeeld Excel.

Voor kilometerregistratie zijn verschillende apps beschikbaar, zoals CTA Rit Registratie (Android) en RoutReg Rit Registratie (iOS). CTA Rit Registratie is gratis, Easy Rit Registratie kost 6,99 euro. Er zijn nog talloze andere apps beschikbaar, maar bij deze apps is een abonnement vaak verplicht. Bij de twee genoemde apps is een abonnement niet nodig.

Files en flitsers

In ons land is er niets zo frustrerend als een boete voor te hard rijden. De app Flitsmeister (iOS, Android) zorgt ervoor dat je altijd precies weet waar de flitser staat. In dezelfde app is het ook mogelijk om files te spotten. Op die manier kun je nog op tijd omrijden om alsnog tijdig op de plaats van bestemming te komen.

De verkeersinformatie is afkomstig van de VerkeersInformatieDienst (VID). Achter de app zit ook een groep van honderdduizenden gebruikers die flitsers aan- en afmeldt. De app is gratis.

Snel je auto terugvinden

uWe hebben het allemaal wel eens meegemaakt: parkeren in een onbekende stad en dan vergeten waar de auto ook alweer stond. Misschien ken je ‘Zoek mijn iPhone’ al voor als je je telefoon bent kwijtgeraakt. ‘Find My Car’ werkt volgens hetzelfde principe. Voor je uitstapt open je de app en leg je de locatie van de auto vast. Wil je de auto weer terugvinden, dan leidt de app de weg. Deze app is er alleen voor iOS.

Voor Android is er een vergelijkbaar alternatief: Car Locator. Daarmee kun je ook de locatie van de auto verzenden naar een andere telefoon. De app biedt ook een parkeertimer.
uu

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op