Vind alle providers en alle telefoons

Welk mobiel abonnement past bij jouw studentenleven?

Waar moet je nou precies op letten bij het uitzoeken van een nieuw mobiele abonnement? Dat is de grote vraag waar veel studenten mee zitten op het moment dat ze op zoek zijn naar een mobiel abonnement. Het liefst wil iedereen de nieuwste mobiel voor een studentenprijsje, maar dat is niet helemaal realistisch. Hoe vind je dan de beste deal? Wij zochten het voor je uit.

Wat voor gebruiker ben je?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat voor een gebruiker je bent. Het antwoord op deze vraag krijg je door het gemiddelde te nemen van het aantal belminuten, sms’jes en data dat je het afgelopen jaar verbruikt hebt. Deze gegevens kun je opvragen bij je (oude) provider en dit vertelt jou hoeveel belminuten, sms’jes en data er minimaal in je nieuwe bundel moeten zitten.

Er zijn verschillende type gebruikers als je het ons vraagt. De ene student belt liever, terwijl de ander niets anders doet dan spelletjes spelen. Wij deden een poging om de type gebruikers in te delen. Tot welke groep behoor jij?

‘De regelaar’ type
De regelaar gaat direct op zijn doel af en handelt liever vandaag zijn werkzaamheden af dan morgen. Deze persoon belt eigenlijk altijd wanneer hij iemand moet spreken, want ‘bellen is sneller’ is zijn lijfspreuk. Herken jij je in deze type? Dan heb jij ongetwijfeld veel belminuten nodig.

‘Always in the sky’ type
Het ‘always in the sky’ type is 24/7 bezig met het bekijken van zijn Facebook timeline, beantwoordt zijn WhatsApp berichtjes binnen enkele minuten, heeft altijd het laatste woord en is fanatiek snapchatter. Ben jij zo iemand? Dan kan jij wel een aantal extra MB’s per maand gebruiken.

‘De YouTuber’ type
Heb jij alle filmpjes op YouTube al drie keer gezien en meer dan 10.000 kudos op dumpert.nl uitgedeeld? Dan mag jij jezelf ‘de YouTuber’ noemen. Met deze benaming mag je het aantal MB’s omhoog krikken en heb je waarschijnlijk behoefte aan onbeperkt internet.

‘De lite-gebruiker’ type
Gebruik jij je telefoon alleen wanneer het moet en heb je een smartphone aangeschaft omdat je vrienden begonnen te zeuren? Dan neem jij hoogstwaarschijnlijk genoegen met relatief weinig belminuten, sms’jes en MB’s. Wellicht dat een sim-only abonnement iets voor je is.

‘De Gamefanaat’ type
Doe jij de hele dag niets anders dan spelletjes spelen tegen je vrienden en heb jij de nieuwste spellen binnen no-time uitgespeeld? Als je spellen op je smartphone online speelt, gaat het aantal MB’s hard. Ben jij een echte gamefanaat? Dan is het wellicht een goed idee om voor onbeperkt internet te kiezen.
Sim only of abonnement met toestel?

Als je toestel nog goed genoeg is en je er geen problemen mee hebt om deze nog langer in gebruik te nemen, dan is een sim only abonnement wellicht de beste (en goedkoopste) oplossing voor je. Echter willen de meeste studenten koste wat het kost het allernieuwste model hebben. In het geval dat je een toestel los koopt, kun je alsnog voor een sim only abonnement kiezen.

Als je het nieuwste toestel graag wilt hebben en niet het geld hebt om het bedrag in één keer op te hoesten (zoals de meeste studenten) kun je voor een abonnement met toestel kiezen. In vergelijking met een sim only abonnement ben je dan wel iets duurder uit.

Het uitkiezen van een toestel

De meeste studenten hebben een voorkeur voor een besturingssysteem zoals Android, IOS of Windows. Als je deze voorkeur nog niet hebt, raden wij je aan om beide besturingssystemen eerst eens uit te proberen. Heb je een voorkeur voor Android, IOS of bijvoorbeeld Windows? Dan kun je gericht op zoek gaan naar het toestel dat het beste bij je past. In principe beschikken bijna alle smartphones over de meest noodzakelijk functionaliteiten. Wij raden je aan om verschillende smartphones uit te proberen en eventueel reviews op het internet te lezen, alvorens je een smartphone uitkiest waar je je pijlen op gaat richten.

Studentenkorting
Laten we direct met de deur in huis vallen: geen enkele provider doet aan studentenkorting op de lange termijn. Tot voor kort gaf Hi alle studenten 2,50 per maand korting op een abonnement, maar daar zijn ze ook mee opgehouden. Af en toe zie je abonnementen opduiken die gericht zijn op studenten, maar dit zijn vaak tijdelijke acties. Wie een goede slag wil slaan, een goede deal op de kop wil tikken kan het beste de aanbiedingen van providers in de gaten houden. Ook wij houden alle aanbiedingen in de gaten en zullen de interessante aanbiedingen op onze website zetten.

Behoefte aan flexibele contracten?
Op vakantie? Of loop je voor een aantal maanden stage in het buitenland? Dan heb je geen zin om het volledige tarief te betalen zonder dat je ook maar een minuut belt. Er zijn providers zoals bijvoorbeeld T-Mobile waar je tijdens je abonnement de vrijheid krijgt om het aantal belminuten per maand te verlagen/verhogen of bijvoorbeeld het aantal MB’s per maand kunt verhogen/verlagen.

Als jij behoefte hebt aan flexibiliteit, dan zal je hier tijdens het uitzoeken van een nieuw abonnement rekening mee moeten houden. Ga je voor een lange tijd naar het buitenland voor stage of het volgen van en minor? Dan is het wel zo prettig als je de optie hebt om je abonnement uit te zetten (dit kan voor zover wij weten alleen bij Vodafone).

Gebruik onze vergelijker
Weet je wat voor gebruiker je bent en welke mobiele telefoon je wilt hebben? Dan wordt het tijd om de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Met onze vergelijkingstool kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op basis van jouw zoektermen – denk aan aantal belminuten, SMS tegoed, internetbundel, contactduur, 3G of 4G, type telefoon en het budget per maand. Wil je het liefst zo goedkoop mogelijk uit zijn? Lees dan onze 25 bespaartips.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op