Vind alle providers en alle telefoons

Dé smartphone apps voor een aangenaam studentenleven

Of het schooljaar nu nog moet beginnen of al halverwege is, handige smartphone apps speciaal voor studenten zijn altijd welkom. Daarom vind je op deze pagina de must-have smartphone applicaties die jouw studentenleven een stuk aangenamer maken.

Deze selectie aan apps kunnen je helpen met het maken van een planning, zodat je bijvoorbeeld nooit te laat komt voor een tentamen of een deadline mist. Verder helpen deze apps je gewoon met het studentenleven in het algemeen. Handig, want zo geef je nooit meer teveel geld uit aan agenda’s en studiemateriaal en heb je gemiddeld een 10 op je cijferlijst. Wil je dit ook? Lees dan nu verder!

De volgende apps hebben betrekking op verschillen facetten van het studentenleven, namelijk het vinden van een studentenkamer, eten, geldzaken, op tijd wakker worden, studieplanning, reizen, documenten opslaan en delen en nog meer dingen die het studentenleven aangenamer maken.

Praktische apps voor het studentenleven

Kamernet.nl – op zoek naar een kamer of nieuwe huisgenoten?

Als nieuwkomer in een studentenstad heb je meestal nog niet de connecties om makkelijk aan een kamer te komen. De smartphone applicatie Kamernet.nl kan jou helpen met het vinden van een nieuwe kamer. Via de zoekfunctie kun je eenvoudig aangeven waar je precies naar op zoek bent. De app is gratis te downloaden, maar je zult wel een betaalde account moeten nemen. Dit betaalde account geeft je de mogelijkheid om op advertenties te reageren en bezichtigingen te regelen. De concurrentie op Kamernet.nl is groot, maar daarentegen is er altijd wel een kamer te vinden die aan jouw eisen voldoet. Downloaden doe je gratis via de App Store of via Google Play.

Alarmy – moeite om wakker te worden?
De gemiddelde student heeft moeite met op tijd wakker worden. Voel jij je aangesproken? Dan wordt het wellicht eens tijd dat je de Alarmy applicatie gaat uitproberen Met deze app is het haast onmogelijk om te snoozen, omdat je eerst een actie moet ondernemen – swipen, schudden of het nemen van een foto – voordat het alarm stopt. De app heeft de award ‘World’s Most Annoying Alarm App’ niet zonder reden gekregen. Downloaden doe je voor 1,99 euro via de App Store of via Google Play store.

9292 – Reistijd van deur tot deur
De meeste studenten zijn bekend met de 9292 OV smartphone app. Toch vonden wij dat die niet aan deze lijst mocht ontbreken. De app is gratis te downloaden en vertelt je precies hoe lang je erover doet om thuis te komen. De reistijden zijn bij 9292 altijd up-to-date, en dat is misschien wel de reden dat de applicatie zeer goed beoordeeld wordt. Downloaden doe je gratis via de App Store of viaGoogle Play.

Thuisbezorgd.nl – even geen zin om te koken?
Een zware studiedag achter de rug en geen zin om te koken? Dan biedt de app van thuisbezorgd.nl wellicht een uitkomst. Deze app maakt het mogelijk om vanaf je smartphone een maaltijd naar keuze te bestellen. De kans is groot dat je meer geld kwijt bent dan wanneer je zelf kook, maar daarentegen bespaar je wel tijd, maak je de keuken niet vies en hoef je dus ook niet af te wassen. Gebruikers van thuisbezorgd.nl kunnen een beoordeling achterlaten; dit geeft jou de garantie dat het eten ook echt lekker is. Downloaden doe je gratis via de App Store of via Google Play.

Pennies – op zoek naar financieel overzicht?
Geld management, het lijkt een probleem waar de gemiddelde student constant mee worstelt. Met de Pennies applicatie kun je eenvoudig al je uitgaven bijhouden. Als je de app geïnstalleerd hebt moet je jouw budget per dag, week of maand invullen. Het voordeel hiervan is dat jij het overzicht van je financiën altijd binnen handbereik hebt. Zo weet je altijd hoeveel je uitgegeven hebt en hoeveel je vandaag, deze week of de rest van de maand nog te spenderen hebt. De app kost 4,00 euro, maar deze investering verdien je dubbel en dwars terug. Downloaden doe je voor dus voor 4,00 euro via deApp Store.

Planning en studie gerelateerde applicaties

Wunderlist: Taken & Lijsten – dé app voor studieplanning
Deze eenvoudige smartphone app helpt je orde op zaken te brengen. Het aanmaken van een to-do-list is een fluitje van een centen deze lijst kun je vervolgens makkelijk delen met studiegenoten. De Wunderlist: Taken & Lijsten app helpt je met het plannen van huiswerk en tentamen, wat er voor zorgt dat je minder gestrest door het leven gaat. Downloaden doe je gratis via de App Store of viaGoogle Play.

ExamTime – biedt voor iedere student uitkomst
Met het downloaden van de ExamTime smartphone app haal je in één klap alle benodigde studietools in huis. Het geeft je de mogelijkheid om een mind map te creëren, een quiz te ontwikkelen, flashcards te gebruiken, notities te maken, slides in elkaar te zetten en heb je toegang tot een handige studieplanner. Deze app is vooral handig om tijdens de drukke periodes (zoals tentamenperiode) alles overzichtelijk te houden. Een goed alternatief is StudyBlue, een app met dezelfde functionaliteiten, maar een andere interface. Downloaden doe je gratis via de App Store of via Google Play.

EasyBib – de app voor het bijhouden van citaten
Tijdens je opleiding besteed je waarschijnlijk meer tijd aan het doorspitten van literatuur dan je lief is. Met de EasyBib scan je eenvoudig een boek en rolt er vervolgens een lijst met referenties en citaten uit. Dit bespaart jou een hoop tijd die je normaal gesproken aan het zoeken kwijt bent én levert je ook nog eens hoogwaardige referenties en citaten op. Downloaden doe je gratis via de App Store of via Google Play.

Scribd app – ‘the stuff of readers’
Als boekliefhebber past de Scribd app perfect bij jou. Met deze app heb je toegang tot meer dan een miljoen boeken wanneer en waar jij dat maar wilt. Zo heb je naast de bestsellers, ook minder bekende boeken en zelfs audioboeken tot je beschikking. Wel zal je een membership moeten kopen van ongeveer 8 euro per maand, en zijn alle boeken in Engels geschreven. Downloaden doe je gratis via deApp Store of via Google Play.

Mathway – de elektronische rekenwonder
Iedereen krijgt vroeg of laat met ingewikkelde rekensommen te maken. Deze smartphone app is daarom geschikt voor leerlingen van de middelbare school, maar net zo goed voor studenten die met hun master aan de universiteit bezig zijn. Deze app kan werkelijk alles voor je uitrekenen – basis wiskunde, pre-algebra, trigonometrie, pre-calculus, lineair algebra en chemie vragen – wanneer jij er zelf even niet uitkomt. Maar het gaat verder dan het uitrekenen van sommen – het beantwoord je vragen en waarom je een bepaalde formule moet gebruiken. Het gebruik van de Mathway app is gratis, maar voor bepaalde functionaliteiten moet je betalen. Downloaden doe je gratis via App Storeof via de Google Play store.

RealCalc Scientific Calculator – een uitkomst voor iedere student
Met de RealCalc Scientific Calculator op je mobiele telefoon vergeet je nooit meer een waardige grafische rekenmachine naar de universiteit mee te nemen. De RealCalc Scientific Calculator is al meer dan 20 miljoen keer gedownload en wordt gemiddeld met 4.5 sterren beoordeeld. Downloaden doe je gratis via de Google Play store.

Dropbox – documenten waar dan ook beschikbaar
Nog eentje die niet aan dit lijstje kan ontbreken. De Cloud is een veilige en relatief goedkope manier om bestanden en documenten op te slaan en eventueel te delen met anderen. Je maakt een account aan bij Dropbox en krijgt de eerste 2 GB gratis. Het Dropbox account kun je op ieder willekeurige device openen, wat natuurlijk erg prettig is. Wil je liever meer geheugenopslag? Dan betaal je iets extra. Downloaden doe je gratis via de App Store of via Google Play.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op