Vind alle providers en alle telefoons

Voedingstips via je smartphone

Wil je gezonder gaan leven? Of heb je misschien moeite met afvallen? Apps op de smartphone kunnen helpen om bewuster te worden van wat we tot ons nemen. Vaak bieden deze apps ook tips om de leefstijl te verbeteren. We hebben een aantal apps op een rijtje gezet.

Mijn Eetmeter

Mijn EetmeterWie er zeker van wil zijn dat hij of zij dagelijks genoeg vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt, kan Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum installeren. Dat is een persoonlijk eetdagboek, waarin precies valt te lezen wanneer je wat hebt gegeten en wat dit met de dagelijkse energiebehoefte doet.

De app biedt inzicht in calorieën en in maar liefst 27 verschillende voedingsstoffen. Alle gegevens komen uit de Levensmiddelendatabank van het Voedingscentrum en het RIVM. Dat is handig, want daardoor is de informatie altijd actueel en betrouwbaar. Als je actief het dagboek bijhoudt, krijg je een advies van Mijn Eetmeter. Op die manier kun je op gezond gewicht blijven. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

    Apple App Store      Google Play Store


Calorieën- en voedingstracker – VirtuaGym

virtuagym‘Eet gezond en voel je geweldig’ is de slogan van de calorieën- en voedingstracker van Virtuagym. Met deze app is het mogelijk een persoonlijk voedingsplan te maken door een aantal vragen te beantwoorden. Wat is jouw lifestyle precies en wat zijn je doelen? Door deze doelen in de app te zetten helpt VirtuaGym je met het afvallen, op gewicht blijven, aankomen of het opbouwen van spieren.

De database van Virtuagym is gekoppeld aan verschillende nationale databases. Die worden nog regelmatig bijgewerkt, waardoor je altijd actuele informatie hebt. De producten op de lijsten zijn goedgekeurd door voedingsdeskundigen. De app is te downloaden voor Android en iOS.

    Apple App Store      Google Play Store


YAZIO Calorieënteller voor Dieet en Afvallen

yazioDe Yazio calorieënteller heeft een wat misleidende naam, omdat het doet vermoeden dat het alleen een calorieënteller is. Dat is niet zo; de app biedt ook mogelijkheden tot het bijhouden van activiteiten en geeft advies voor een gezonde leefstijl. De app maakt bijvoorbeeld een persoonlijk plan voor gewichtsverlies, het opbouwen van spiermassa en meer.

In de app is het mogelijk om maaltijden op te zoeken en maaltijden samen te stellen. Yazio geeft dan aan hoeveel calorieën je tot je zult nemen. De gebruiker kan zelf zijn of haar dieet beoordelen en mijlpalen inzetten. Daardoor kan hij of zij doelgerichter werken aan de gezondheid. Yazio is beschikbaar voor Android en iOS.

    Apple App Store      Google Play Store


Fitway

FitwayFitway biedt geen ‘magische oplossing of een baanbrekende wordout, maar wetenschappelijk onderbouwde feiten’, stelt de ontwikkelaar ervan. De app maakt een persoonlijk schema om fitnessdoelen te bereiken. Volgens Fitway is het vergelijkbaar met een personal trainer, maar dan zonder de hoge kosten.

De app kan worden gebruikt door een aantal vragen in te vullen. Op die manier schat Fitway in hoeveel calorieën de gebruiker nodig heeft en welk voedingsschema daarbij hoort. De schema’s zijn ontworpen door gecertificeerde fitnessexperts, waarbij rekening is gehouden met wetenschappelijke inzichten. Deze app is alleen beschikbaar voor iOS.

    Apple App Store


E-nummers

E-nummersE-nummers is de enige betaalde app in dit rijtje. Deze app is ontwikkeld door een ontwikkelaar die zich bezighoudt met ‘culinaire journalistiek’. E-nummers geeft informatie over gezondheidsrisico’s op basis van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. De ontwikkelaar wil gebruikers daarmee bewust maken van de veiligheid van deze nummers.

In de jaren ‘90 deed de Franse Corinne Gouget al onderzoek naar deze nummers. Uiteindelijk zijn de resultaten gebundeld in een gids. Deze gids heeft de basis gelegd voor deze app. In de app vind je een volledige lijst met e-nummers, valt er te zoeken op nummers of op een naam, zie je indicaties van de risico’s en er wordt extra informatie gegeven. De app is alleen beschikbaar iOS, maar er is ook een vergelijkbare variant van een andere ontwikkelaar beschikbaar voor Android.

    Apple App Store      Google Play Store

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op