Vind alle providers en alle telefoons

Met deze apps blijf je gezond

Niet voor niets gebruikt bijna één op de vijf Nederlanders apps om de eigen gezondheid bij te houden.

Gezondheid is belangrijk voor iedereen. Want we willen niet alleen gezond worden, maar ook gezond blijven. Wij hebben een paar handige apps verzameld.

Human

HumanIedere dag moeten we ten minste 30 minuten actief bewegen. Met de app ‘Human’ kun je bijhouden hoeveel minuten je per dag hebt bewogen. De app activeert zichzelf zodra de gebruiker langer dan een minuut beweegt.

Human maakt gebruik van de bewegingssensoren van de smartphone om bewegingen te registreren en om zichzelf te activeren. Op die manier krijg je meer inzicht in je dagelijkse beweging. De gebruiker kan ook doelen instellen. Heb je een doel behaald? Dan geeft de app een compliment. Anders verstuurt Human een motiverend bericht. Human is beschikbaar voor iOS en Android.

    Apple App Store      Google Play Store


Sleepbetter

sleep betterLast van slaapproblemen? SleepBetter probeert de slaapgewoontes te verbeteren. Het doel is om meer inzicht te krijgen in het slapen. Voor een gezond leven is een goede nachtrust immers noodzakelijk. De applicatie laat ook zien welke dagelijkse activiteiten we uitvoeren en op welke manier deze van invloed zijn op onze ‘s nachts.

Sleepbetter houdt bijvoorbeeld bij of we cafeïne of alcohol tot ons nemen. Daarnaast wordt uitgelegd welke invloed stress heeft op de slaap. Door de app naast het kussen te leggen wordt de slaapcyclus geregistreerd. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

    Apple App Store      Google Play Store


MyFitnessPal

MyFitnessPalEen gezond leven begint bij goede, gezonde voeding. Met MyFitnessPal is het simpel om maaltijden en activiteiten bij te houden. De gebruiker krijgt dankzij de calorieteller en de stappenteller bovendien een aardig beeld van zijn of haar beweging- en voedingspatroon. Met dat inzicht kun je uiteindelijk op een gezonde manier afvallen of op gewicht blijven. MyFitnessPal is beschikbaar voor iOS en Android.

    Apple App Store      Google Play Store


Smokefree

SmokefreeHet is algemeen bekend dat roken ongezond is. Het veroorzaakt hart-, vaat en longziekten en kan de levensduur drastisch inperken. Ondanks deze wetenschap is stoppen voor veel mensen nog niet zo eenvoudig. De app Smokefree kan net even dat ene steuntje in de rug bieden om te stoppen met roken.

De app geeft bijvoorbeeld inzicht in hoe lang je al bent gestopt, hoeveel geld je daarmee hebt bespaard, wat het stoppen met de gezondheid doet, hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoeveel jaar je op de kalender hebt teruggewonnen. Stoppen met roken is op deze manier ook nog eens gratis. Smokefree is beschikbaar voor Android en iOS.

    Apple App Store      Google Play Store


Hardlopen met Evy

Hardlopen met EvyVeel Nederlanders die vaker willen sporten beginnen met hardlopen. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld de sportschool, omdat het gratis is, je het overal kunt doen en op ieder gewenst moment. De Vlaamse radio- en televisiepresentatrice Evy Gruyaert is een populaire virtuele coach geworden voor het hardlopen. Ze geeft tips voor beginners en voor de meer gevorderde hardlopers. De app ‘Hardlopen met Evy’ is beschikbaar voor iOS en Android.

    Apple App Store      Google Play Store


Hulp Op Zak

hulp op zakMet de app Hulp op Zak heb je altijd correcte informatie bij de hand. Deze praktische app geeft informatie voor onderweg; of je nu op wereldreis gaat of een weekendje weg hebt geboekt. Het bevat informatie over vaccinaties en veelvoorkomende ziekten. Daarna heeft het een medische informatiebank, een medisch woordenboek in negen talen en kun je alarmnummers zoeken.

Het is met Hulp op Zak zelfs mogelijk direct coördinaten te sturen voor noodgevallen. Thuisblijvers kunnen dan hulp inschakelen voor reizigers. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

    Apple App Store      Google Play Store

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op