Vind alle providers en alle telefoons

Toegang geven van sollicitatie en vacature apps

Op MobielAbonnement.nl hebben we een handig overzicht gemaakt van applicaties waarmee het vinden van vacatures en solliciteren eenvoudiger wordt. Voor sommige applicaties is het geven van toestemming nodig. Maar is het veilig? Welke gegevens zijn handig om te delen en welke niet?

Toegang tot foto’s en contacten

Het is goed om uit te kijken voor applicaties die toestemming vragen tot foto’s, contacten en locatievoorzieningen. Bij een sollicitatie-app is het logisch dat er wordt gevraagd om toegang tot foto’s, zodat deze meteen bij de sollicitatie meegestuurd kunnen worden. Bij een vacature-app is het niet ondenkbaar dat er om de locatie wordt gevraagd om vacatures in de buurt te zoeken.

Toestemming geven voor gebruik van contacten is daarentegen vaak overbodig. Een werkgever hoeft niet te weten met wie de sollicitant contact heeft. De kans is groot dat de app die gegevens alleen vraagt om reclame te kunnen maken. Toegang geven tot contacten is meestal dan ook niet nodig.

Inloggen met Facebook en Twitter?

Of het verstandig is om in te loggen met Facebook en Twitter, is een goede vraag. Het is afhankelijk van het type content dat wordt geplaatst. Tegenwoordig hebben best veel gebruikers een privé- en een werkaccount. Het kan slim zijn om een zakelijk account aan te maken en deze te koppelen aan de vacature- en sollicitatie-apps.

Wie regelmatig foto’s plaatst van evenementen die hij of zij heeft bezocht, kan beter geen Twitter of Facebook koppelen aan een dergelijke app. Een werkgever kan daarvan een slechte indruk krijgen. Het is daarentegen ook geen goed idee overdreven keurige berichten te plaatsen.

Natuurlijk zijn er ook gebruikers die geen Facebook of Twitter hebben. In de meeste apps is het mogelijk te registreren via een e-mailadres. Uiteindelijk kan er dan handmatig een profiel worden ingericht. Dit is wat ons betreft de veiligste optie.

Het CV delen

Bij de meeste sollicitatie-apps moet een CV geüploaded of gedeeld worden. Sommige diensten vereisen dat dit gebeurt op Dropbox, Google Drive of LinkedIn. Hoewel veel mensen een CV als een persoonlijk document beschouwen, kan het geen kwaad om deze openbaar te maken. Om de kans op een baan te vergroten is het van belang dat de werkgever niet eerst om toestemming hoeft te vragen het bestand te bekijken. Anders loopt de sollicitant het risico dat het wordt weggeklikt.

CV delen op Dropbox

Wie zijn of haar CV wil delen op Dropbox, kan het best een aparte map aanmaken en het bestand hierin plaatsen. Tik daarna op het ‘Delen’-icoontje rechts bovenin. Het is dan mogelijk een link te kopiëren en door te geven aan het bedrijf.

Een andere optie is het bestand direct te delen. Dit kan door het bestand aan te tikken in de Dropbox-app, zodat deze zich opent. Tik vervolgens op het ‘Delen’-icoontje rechts bovenin. De optie om het bestand te delen verschijnt dan weer.

CV delen op Google Drive

Google Drive werkt op dezelfde manier als Dropbox. Upload het bestand naar Google Drive en houd het bestand vast in de app. Onder in beeld verschijnt dan een kettinkje. Tik daarop, zodat ‘Link delen’ verschijnt. Het is dan mogelijk om de link toe te sturen aan de werkgever.

Persoonlijke gegevens delen

Veel mensen zijn zich bewust van privacy op het internet. Ze zijn dan ook huiverig om persoonlijke gegevens te delen. Op een CV staat bijvoorbeeld een adres. Kan het kwaad als iemand deze gegevens tegenkomt? Dat is een persoonlijke overweging. Veruit de meeste huishoudens kunnen immers al gevonden worden in de digitale Telefoongids.

Er zijn wel een aantal gegevens die altijd privé moeten blijven: bankrekeningnummers, DigiD-codes en wachtwoorden. Een toekomstig werkgever zal nooit per e-mail om deze gegevens vragen. De kans is groot dat de ontvanger van een dergelijke e-mail met oplichting te maken krijgt.

 

 

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op