Vind alle providers en alle telefoons

Apps voor ouderen

Apps zijn kleine programma’s voor op de smartphone. MobielAbonnement.nl maakte een lijst van handige, leuke, grappige en soms noodzakelijke apps voor ouderen.

iBooks
ibooks
Een boek weegt al snel een aantal kilo. Niet handig om mee te nemen in de trein of in de bus. Dankzij de ‘iBooks’ applicatie op de iPhone of iPad kan men duizenden boeken inzien, zonder daadwerkelijk naar de bibliotheek te gaan. De boeken zijn in de app te koop en te lezen. Extra handig voor ouderen: er is een optie om de letters groter te maken en achtergrondverlichting in de stellen. Zo kan iedereen lezen zoals hij of zij dat het prettigst vindt.

    Apple App Store


Einstein Brain Trainer
Einstein Brain Trainer
We kunnen er niet om heen: zodra we ouder worden, gaan ons geheugen erop achteruit. Daarom is het belangrijk de hersenen regelmatig te trainen. Met Einstein Brain Trainer blijven de hersengebieden n beweging. De applicatie bestaat uit meerdere spelletjes, in vier verschillende categorieën: logica, geheugen, rekenen en inzicht. Achteraf kan de gebruiker zelf inzien hoeveel vooruitgang er is geboekt.

    Apple App Store      Google Play Store


VGZ Medicijnen
vgz-medicijnen
VGZ Medicijnen is een applicatie voor iedereen die medicijnen moet nemen. Ook mensen die niet verzekerd zijn bij VGZ kunnen er gebruik van maken. De gebruiker kan zelf het soort medicijnen invoeren, de dosis en op welke tijdstippen ze ingenomen moeten worden. Daarnaast is het mogelijk notities te maken. Dat is vooral handig bij bijwerkingen. Zodra het tijd is om een medicijn in te nemen, gaat er een alarm op de telefoon af. Wie liever geen applicatie van een verzekeraar gebruikt, kan ook de applicatie MedAlert gebruiken. Die heeft precies dezelfde functies.

    Apple App Store      Google Play Store


WhatsApp
whatsapp
Gratis berichten sturen naar de (klein)kinderen? Geen probleem met de applicatie WhatsApp. Gebruikers kunnen onbeperkt video’s, foto’s, geluidsopnamen en berichten naar elkaar sturen. Voor het gebruik van deze applicatie is een internetverbinding vereist.

    Apple App Store      Google Play Store


Luisterbieb
luisterbieb
Niets is fijner dan even rustig te zitten en een luisterboek op te zetten. Met de applicatie ‘Luisterapp’ hoort de gebruiker altijd bestsellers van bekende auteurs. De applicatie werkt ook zonder internetverbinding.

    Apple App Store      Google Play Store


Moet ik naar de dokter?
moet ik naar de dokter
Ouderen hebben vaak medische kwaaltjes. Dankzij de app ‘Moet ik naar de dokter’ kan er zelf beoordeeld worden of een doktersbezoek noodzakelijk is. De app geeft ook aan wat nodig is om de klachten te verlichten met behulp van zelfzorgadviezen.

    Apple App Store      Google Play Store


Beter zien
Beter zien app
Naar mate de leeftijd oploopt, verminder het zicht. De app ‘Beter zien’ is een soort vergrootglas. Erg handig om een krant, menukaart of recept te kunnen lezen. Het is niet alleen een vergrootglas, maar er is ook keuze uit zes verschillende kleurinstellingen. De applicatie kan zelfs de tekst voorlezen. Erg handig voor thuis en onderweg. Zo stelt de gebruiker de aanschaf van een leesbril of loep nog even uit.

    Apple App Store      Google Play Store


Fysiotherappy
fysiotherappyFysiotherappy is een woordspeling tussen ‘fysiotherapie’ en ‘apps’. Het is bedoeld voor mensen die zelfstandig fysiotherapeutische oefeningen willen uitoefenen. Op die manier kunnen gezondheidsklachten verminderd worden. De app toont per lichaamsdeel veilige oefeningen die iedereen zelf thuis kan uitvoeren.

    Apple App Store      Google Play Store

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op