Vind alle providers en alle telefoons

Ouderen

Technologie is voor steeds meer mensen beschikbaar. Middels het dossier wordt ingegaan op actuele onderwerpen voor ouderen met betreking tot telefonie.

Smartphones zijn populair onder jongeren. Maar steeds meer 55-plussers ontdekken de nieuwere telefoons. Fabrikanten zien in dat ook de oudere gebruiker aan de slag wil met een telefoon die meer kan dan alleen bellen. ‘Wat is een smartphone eigenlijk?’, ‘Wat kan ik ermee?’, ‘Wat is het verschil tussen toestellen?’ MobielAbonnement.nl geeft antwoord op alle vragen.

smartphone

Wat is een smartphone?

Een smartphone is een mobiele telefoon, waarmee de gebruiker meer kan dan alleen bellen en sms’en. Er kan namelijk ook worden geïnternet. Daardoor verandert de telefoon in een soort zakcomputer. Handig om snel informatie op te zoeken, foto’s te maken en contact te onderhouden met de kleinkinderen.

wat is een smartphone

Wat is het verschil tussen toestellen?

Er zijn grote verschillen tussen smartphones. De ene telefoon heeft een groot scherm, de ander een klein scherm. Sommige telefoons zijn heel snel, anderen zijn iets langzamer. De belangrijkste verschillen zitten vooral in de camera, het scherm en de batterij. Op een smartphone staat een achterliggend systeem waarmee de gebruiker de telefoon kan besturen. Ook die systemen verschillen. Deze besturingssystemen heten ‘iOS’, ‘Android’, of ‘Windows’.

goede smartphone

Hieraan voldoet een goede smartphone

De markt voor mobiele telefoons verandert snel. Het is bijna onmogelijk om de laatste veranderingen bij te houden. Daarom vinden veel ouderen het moeilijk de juiste telefoon te kiezen. Want waaraan voldoet een goede telefoon? De keuze voor een mobiele telefoon is erg persoonlijk. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met punten waar men op kan letten bij het kiezen van een mobiele telefoon.

apps voor ouderen

Apps voor ouderen

Een smartphone is zeker niet alleen voor jongeren. Ook voor ouderen wordt gedacht. Zo zijn er talloze apps, speciaal voor de oudere doelgroep. Apps zijn kleine programma’s voor op de smartphone, waarin iets gedaan of bekeken kan worden. Wij hebben uitgezocht welke apps het handigst zijn voor ouderen. Het is een mix geworden tussen leuke, grappige en noodzakelijke programma’s voor op de telefoon.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op