Vind alle providers en alle telefoons

Een geschikte mobiele telefoon voor kinderen

Welke telefoon geschikt is voor kinderen, hangt vooral af van de leeftijd van het kind. Voor kinderen van 7 of 8 jaar is een andere telefoon geschikt, dan voor 14-jarigen. Jonge kinderen zijn vaak tevreden met een telefoon waarmee alleen gebeld en ge-sms’t kan worden. Kinderen van boven de 12 denken meer aan smartphones. Maak bij de keuze voor een smartphone afspraken over het gebruik en beperk waar nodig de instellingen.

Waarvoor gebruiken?
Logisch dat kinderen de telefoon zo veel mogelijk met hun telefoon willen doen. Het liefst hebben ze een smartphone met alle mogelijkheden en applicaties. De ouders en kinderen verschillen vaak in mening daarover. Het is mede afhankelijk van de leeftijd van het kind, maar surfen en apps geven soms meer mogelijkheden dan de ouders zouden willen.

Bij het selecteren van het te telefoon is het dus belangrijk op de leeftijd van het kind te letten. Welke telefoon is naar de mening van de ouders het meest geschikt? Een smartphone, of een eenvoudige telefoon waarmee alleen gebeld of ge-sms’t kan worden?

Lagere prijs, minder mogelijkheden
Een toestel onder de 100 euro is niet voorzien van de mogelijkheden van een duurdere smartphone. Dat kan in het voordeel van de ouders zijn. Het kind zal een eenvoudige telefoon alleen gebruiken in noodgevallen.

Toch een smartphone kopen? Een dergelijke telefoon werkt met apps (applicaties). Dat zijn kleine programma’s op de telefoon. Kinderen kunnen deze applicaties zelf downloaden via een zogenaamde ‘appstore’.

Vaak zijn deze applicaties gratis, maar er zijn ook betaalde applicaties. Daarvoor zijn de kosten tussen de 90 cent er 3 euro. Een smartphone op zich kost tussen de 100 en 250 euro voor een minder bekend merk. Apple en Samsung bieden telefoons aan tot boven de 1000 euro. De makers van deze applicaties verdienen geld via de mogelijkheid aankopen te doen binnen de app. Denk bijvoorbeeld aan extra levens in een spelletje op de telefoon.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op