Vind alle providers en alle telefoons

Veilig internetten

Bijna iedere Nederlander bezit een mobiel apparaat, zoals een tablet of smartphone. Je kunt er van alles mee: e-mailen, facebooken, twitteren, snapchatten, instagrammen en videobellen. Maar welke data stuur je eigenlijk rond? En hoe bescherm je jezelf tegen cybercriminaliteit?

Een mobiel apparaat staat vol met persoonlijke informatie. Denk aan vakantiefoto’s, belangrijke e-mails van het werk en zelfs bankzaken of administratie. Allemaal informatie waarvan niemand wil dat een hacker er toegang toe heeft, het kan inzien of kan kopiëren. Daarom is het verstandig je smartphone te beveiligen. MobielAbonnement.nl geeft uitleg over fraude, privacy, mobiel betalen, veilige wachtwoorden en antivirus-scanners voor de smartphone. Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van online criminaliteit.

Wangiri fraude?

Wie wordt gebeld door een buitenlands telefoonnummer, kan te maken krijgen met zogeheten Wangiri fraude. Bij deze vorm van fraude wordt er gebeld door een buitenlands telefoonnummer, in de hoop dat het slachtoffer terugbelt. Hoe kan deze fraude voorkomen worden? En wat doen providers er tegen?

veilig internetten

Phishing

Phishing is een groot probleem op het internet. Bij phishing wordt er naar persoonlijke gegevens gevraagd. Het bericht lijkt afkomstig te zijn van een legitieme organisatie, zoals de bank. In werkelijkheid gaat het om oplichting. We leggen uit wat phishing precies is en hoe het voorkomen kan worden.

verdachte apps

Verdachte apps herkennen

Niemand wil dat zijn of haar smartphone besmet raakt met schadelijke software. Helaas zijn verdachte apps vaak moeilijk te herkennen. MobielAbonnement.nl geeft advies om infectie met malware te voorkomen.

Malware

Rare pop-ups, een geplunderde bankrekening of een traag toestel zijn signalen van de aanwezigheid van malware op de smartphone of tablet. Hoe valt installatie van deze deze schadelijke software te voorkomen? En welke stappen moeten er ondernomen worden als het al te laat is?

privacy

Privacyinstellingen op de smartphone

Privacy is een groot goed. Slechts weinig consumenten weten hoe zij de juiste instellingen op de smartphone of tablet maken om optimaal beschermd te zijn. Daarom schreven wij een uitgebreide handleiding om de privacy te vergroten. Zowel voor iOS als Android.

Veilig mobiel betalen

De meeste smartphone-gebruikers weten hoe zij mobiel kunnen bankieren en betalen. Maar hoe doet men dit op een veilige manier? Daarnaast is contactloos betalen in op komst. Hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de gevaren? We geven een uitgebreide uitleg over hoe deze risico’s te ondervangen zijn.

smartphone

Bring Your Own Device

Steeds meer werknemers nemen hun eigen apparaten mee naar het werk. Ze nemen bijvoorbeeld een eigen tablet of laptop mee. Handig, want het vergroot de productiviteit en de kosten voor hardware dalen. Toch zitten er ook risico’s verbonden aan het gebruik van eigen apparatuur. Welke risico’s zijn dat? En hoe zijn deze risico’s te ondervangen? MobielAbonnement.nl geeft tips.

veilig internetten

Surfen met VPN

Wie surft op het internet, laat sporen na. Met een zogenaamde VPN kunnen gebruikers bijna onzichtbaar websites bezoeken en diensten gebruiken. Wat een VPN precies is, hoe het werkt en welke aanbieders er zijn, leggen we uit op deze pagina.

veilig wachtwoord

Een veilig wachtwoord

Vaak is het benodigd een account aan te maken op websites. Denk bijvoorbeeld aan DigiD, waarmee Nederlanders hun overheidszaken kunnen regelen. Daarvoor is het cruciaal een sterk wachtwoord te gebruiken. Veel internetgebruikers vinden dit moeilijk omdat ze niet goed weten waar een goed wachtwoord aan moet voldoen. Wij geven tips om een sterk wachtwoord te verzinnen.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op