Vind alle providers en alle telefoons

Veilig bankieren

Bankieren wordt steeds eenvoudiger. Ongeveer 20 jaar geleden werd internetbankieren geïntroduceerd en nu kan iedereen bankieren via de smartphone. Hoe bankier je veilig online?

Jaarlijks kost online fraude ons zo’n 100 miljoen euro per jaar. We kunnen dit voorkomen door bewuster om te gaan met internet. Mobiel bankieren kan erg handig zijn, maar de juiste veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen. De banken kwamen daarom met de ‘5B’s van veilig bankieren.’ MobielAbonnement.nl geeft verder tips om veilig online te winkelen en veilig bankzaken te regelen op de mobiele telefoon.

Mobiel Bankieren

Bij bijna alle Nederlandse banken kun je mobiel bankieren. Daarvoor zijn apps ontwikkeld, die te vinden zijn in de app stores. Vaak kun je het saldo van de betaalrekening checken en geld overboeken. Bij het mobiel bankieren is het goed om je bewust te zijn de risico’s en de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. We zetten een paar zaken op een rijtje waar je op kunt letten tijdens het mobiel bankieren.

5 B’s van veilig bankieren

Veilig bankieren doe je aan de hand van de 5B’s: Bescherm de codes, Bewaak de pas, Beveilig apparatuur, Bekijk afschrijvingen en Bij twijfel bel de bank. Wat houden deze vuistregels precies in? Hoe zorg je ervoor dat je optimaal beveiligd bent? En wat moet je doen als je denkt dat je slachtoffer bent geworden van fraude? MobielAbonnement.nl gaat dieper in op de 5B’s.

Veilig online winkelen

Steeds meer Nederlanders winkelen vanuit de luie stoel. Ze bestellen hun producten online en laten deze thuis bezorgen. Handig, want we hoeven zo de deur niet meer uit. Daar zit wel een keerzijde aan: de markt voor oplichters groeit, waardoor veel consumenten worden opgelicht door nepwebwinkels. Hoe kun je deze herkennen, hoe weet je of je zaken doet met een Nederlandse winkel, welke verantwoordelijkheden hebben webwinkels en hoe kun je veilig online betalen?

Valse email(s)

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens een e-mail gehad van een andere bank dan waar we een rekening hebben. Natuurlijk kan dat niet kloppen. Maar wat als je een e-mail krijgt van de bank waar je wel een rekening hebt? Dat kan phishing zijn; een methode waarbij fraudeurs proberen persoonlijke informatie te stelen om zo fraude te plegen. MobielAbonnement.nl legt uit hoe dit werkt, wat banken er aan kunnen doen en hoe je phishing herkent.

Veilig bankzaken regelen

Voor veel zaken hoef je niet meer naar de bank. Je regelt ze online of via de mobiele telefoon. Bankieren via een app is snel, simpel en veilig. Dat het veilig is, willen we graag zo houden. Veiligheid begint bij jezelf, dus leggen wij uit hoe je ervoor zorgt dat het ook veilig blijft. Want hoe kwetsbaar ben je eigenlijk online en hoe groot is de kans dat jij slachtoffer wordt? MobielAbonnement.nl heeft de antwoorden op deze vragen.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op