Vind alle providers en alle telefoons

Waarom doen?

Als consument kan je zelf kiezen wat je met deze telefoons doet, zo kan je er ook voor kiezen om ze in de prullenbak te gooien. Wat bereik je daarmee? Eigenlijk niks. Daarnaast is het ook nog eens slecht voor het milieu, want er zitten waardevolle onderdelen in het toestel die met gemak opnieuw gebruikt kunnen worden. Deze onderdelen zijn kostbaar omdat ze gewonnen worden uit waardevolle grondstoffen. Door deze onderdelen te recyclen zullen grondstoffen minder snel worden uitgeput, wat beter is voor het milieu. Je telefoon inleveren zorgt dus niet alleen voor een gevulde portemonnee, maar ook voor een beter milieu.

Door je telefoon op te sturen naar een van onze partners kunnen de onderdelen opnieuw worden gebruikt in nieuwe elektronische apparaten. Mocht het toestel nog werken, dan worden deze doorverkocht aan andere consumenten. In arme delen van de wereld worden telefoons namelijk steeds belangrijker als middel van communicatie.

Marktkooplui in India gebruiken hun telefoons bijvoorbeeld om sneller prijzen af te spreken. Voor deze groep mensen is het echter te duur om een nieuwe telefoon te kopen. Door onze partners worden de telefoons die nog werken verkocht aan mensen die leven in deze armere landen. Hierdoor kunnen zij ook communiceren via een mobiele telefoon, tegen een betaalbare prijs. De telefoons worden meestal verscheept naar landen in Afrika of Azië.

Het opsturen gaat vrij gemakkelijk. Er hoeft enkel een formulier te worden ingevuld op de website op een van onze partners en vervolgens krijg je een envelop toegestuurd. Hier kan je de telefoon in doen en vervolgens gratis retourneren via de post. Het bedrag wordt vervolgens, na het testen van de telefoon, direct overgemaakt op je bankrekening.

Door je telefoon aan een van onze partners te leveren zorg je voor een beter milieu, onderdelen kunnen namelijk opnieuw worden gebruikt. Mocht het toestel nog werken help je consumenten en bedrijven in armere landen. Zo kan daar makkelijker economische groei optreden door de nieuwe mogelijkheid van communicatie.

Milieu

De consumptiemaatschappij heeft veel teweeg gebracht kijkend naar het milieu. Het perfecte voorbeeld van deze maatschappij is zichtbaar wanneer we kijken naar de elektronica die we gebruiken. Volgens cijfers van het CBS verwisselen consumenten momenteel om de 1,5 jaar hun smartphone. De reden hiervoor is het verlopen van een abonnement of het verlangen naar de nieuwste technologieën. Dit vormt momenteel een van de grootste problemen kijkend naar ons economisch model.

Consumenten gooien hun elektronica veelal weg in de prullenbak. Dit is zonde, aangezien deze producten bestaan uit waardevolle metalen en onderdelen. Deze onderdelen zouden eenvoudig implementeerbaar zijn in nieuwe producten. Daarnaast groeit een grote groep consumenten ook elektronica weg die nog steeds bruikbaar is.

Duurzame, milieubewuste economie

Er zijn maar weinig consumenten die beseffen dat de economie in zijn huidige vorm imperfect is. Op den duur zal er een nieuwe economie gecreëerd moeten woorden, in economische boeken wordt deze de “Circular Economy” genoemd. Hiermee wordt gedoeld op het hergebruiken en recyclen van bestaande producten. Een belangrijk aspect is in dit geval de elektronicabranche, omdat ieder jaar een nieuw product wordt uitgebracht. Hierdoor wordt bij consumenten meteen het verlangen naar een nieuwe versie gecreëerd. Vaak gaat het maar om kleine verbeteringen, maar kiezen consumenten er toch voor om het nieuwe product aan te schaffen.

Het zijn niet alleen consumenten die op deze manier denken, maar zeker ook de bedrijven. Zo is er uitgelekt dat Philips met opzet lampen fabriceerden met een lagere kwaliteit, zodat consumenten vaker lampen aan moesten schaffen. Teveel bedrijven denken nog aan korte-termijn winsten, terwijl het steeds belangrijker wordt om een duurzaam bedrijf te creëren dat kijkt naar een langere termijn.

Deze website probeert een steentje bij te dragen aan het milieu, en deze nieuwe Circular Economy. Smartphones kunnen inderdaad hergebruikt worden of door andere consumenten gebruikt worden als tweedehands device. Echter ontbreekt bij veel consumenten dit besef nog.

Telefoons inleveren

De partners van deze website hebben zich gericht op de problemen omtrent het weggooien van werkende elektronica. Wanneer consumenten in het bezit zijn van een oude telefoon kan deze worden opgestuurd naar een van deze partners. Uiteraard krijgt de consument een vergoeding voor het opsturen van de telefoon, er zitten immers waardevolle onderdelen in die opnieuw kunnen worden gebruikt. Telefoons die nog steeds werken worden nogmaals verkocht in derde wereld landen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landen in Afrika en arme gebieden in Zuid-Amerika en Azië. Hierdoor wordt dubbel bespaart, aangezien consumenten in die landen anders een nieuwe telefoon hadden aangeschaft en de consumenten in Nederland had de telefoon weggegooid. Door je mobiele telefoon in te leveren kun je andere mensen blij maken.

Door veranderingen aan te brengen in onze huidige economie kunnen we een economie creëren die op de lange termijn winstgevend blijft. Niet alleen voor consumenten en bedrijven, maar ook voor het milieu en de natuur. Naarmate de welvaart op onze planeet toeneemt zullen steeds meer consumenten en overheden dit inzien. Deze vooruitgang is het duidelijkst te zien in Aziatische landen. Zo is China druk bezig met het afbouwen van steenkoolgebruik en de uitstoot die het land produceert. Dit zijn de eerste stappen die we als planeet zetten om te zorgen voor een beter en gezonder leven.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op