Vind alle providers en alle telefoons

Tech returns

techreturnsHet bedrijf koopt zowel telefoons, smartphone, mp3spelers als tablets in. Vervolgens geven zij de apparaten een tweede leven in Azië, Afrika en andere ontwikkelende regio’s. Dit proces is voor Nederlandse consumenten compleet inzichtelijk. Techreturns heeft inmiddels al meer dan 500.000 producten een tweede leven kunnen geven.

Daarnaast is het bedrijf actief bezig om ook toestellen in te zamelen die niet meer worden gebruikt. Deze worden in Europa gerecycled zodat de onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. Grondstoffen die aanwezig zijn in de elektronische apparaten hebben namelijk een hoge waarde en kunnen daardoor met gemak opnieuw worden geïmplementeerd. Techreturns refereert naar dit proces als ‘Closing the loop’, waarmee zij doelen op het rondmaken van de economische cyclus van een product.

Het bedrijf is momenteel actief met het inkopen van telefoons en andere apparaten in zowel Nederland, Italië als Maleisië.

Gemak bij Techreturns

Het inleverproces van Techreturns is gemakkelijk en snel voltooid. Momenteel neemt het bedrijf meer dan 800 verschillende modellen in, deze staan allen geregistreerd in de database. Wanneer je jouw product hebt gevonden krijg je een prijs te zien die Techreturns geeft voor het betreffende product. Wanneer je hiermee akkoord gaat kan je het product verkopen.

Per e-mail wordt er een pakbon toegestuurd. Deze kan op een pakket of envelop worden geplakt om de telefoon gratis op te sturen naar Techreturns. Daarnaast biedt het bedrijf de mogelijkheid om je telefoon in te leveren bij een Albert Heijn of MyCom.

Wanneer Techreturns de telefoon ontvangt zullen zij eerst controleren of de telefoon werkt. Werkt de telefoon, dan is de vergoeding hoger omdat deze opnieuw kan worden gebruikt in ontwikkelingslanden. Werkt de telefoon niet, dan wordt de telefoon ontleed en de waardevolle onderdelen worden gerecycled. Vervolgens wordt het beloofde bedrag op je bankrekening bijgeschreven, dit proces neemt een paar werkdagen in beslag.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op