Vind alle providers en alle telefoons

Telefoon inleveren bij Recycle Michael

Recycle Michael is een online winkel die gebruikte elektronica opkoopt en doorverkoopt. De online winkel staat bekend om haar verkoop van gebruikte mobiele telefoons, mar ook andere elektronische apparaten zijn verkrijgbaar. Denk daarbij aan mp3-spelers, digitale camera’s, navigatieapparatuur, tablets en laptops.

De recyclewinkel is opgericht om een verandering te brengen in de manier waarop Nederlanders omgaan met elektronica en andere gebruiksartikelen. Inmiddels probeert Recycle Michael al tien jaar de wereld een beetje duurzamer te maken.

Volgens de online winkel staat de gemiddelde Nederlander niet echt stil bij de waarde van zijn of haar gadgets. Iets wat vandaag gekocht wordt, is morgen achterhaald. En dan wordt er weer een nieuwe gadget of een nieuw toestel opgehaald. Maar je blijft met de oude apparatuur zitten. Recycle Michael wil daar iets aan doen.

Het doel is om een andere, duurzamere weg in te slaan. Recycle Michael wil consumenten bewust laten worden van de waarde die elektronica nog heeft. Vaak gaat het dan vooral om de economische waarde van het product. Oftewel: wat levert het je nog op in de portemonnee? Maar het hogere doel is om Nederland te leren wat voor waarde een product nog heeft als het gaat om bijvoorbeeld de grondstoffen. Die grondstoffen kunnen worden hergebruikt voor nieuwe producten.

Een mobiele telefoon kan bij deze online recyclewinkel nog aardig wat opleveren. Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu en goed voor derdewereldlanden. Een mobiele telefoon in goede staat levert het meeste op voor jou, terwijl het toestel in een derdewereldland weer voor een lage prijs de markt op gaat. Zo kunnen ook mensen in armere landen over een relatief nieuwe mobiel beschikken. Dat is tegenwoordig steeds belangrijker.

Wil je een enorm verschil maken? Dan kun je het geld dat je krijgt voor je toestel overmaken naar één van de 20 goede doelen die Recycle Michael ondersteunt. Is een telefoon niet meer te gebruiken, dan zal de recyclewinkel het toestel recyclen. Je kunt er niet alleen terecht voor je smartphone, maar ook voor je tablet, camera, console of laptop.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op