Vind alle providers en alle telefoons

Geld voor je mobiel

Consumenten wisselen snel van telefoon, in Nederland ligt het gemiddelde op 1,5 jaar. Dit betekent dat de meeste consumenten al wisselen van telefoon voordat hun mobiele abonnement af is gelopen. De oude telefoons worden vaak bewaard in de veronderstelling deze later nodig te hebben. Wanneer het huidige toestel kapot gaat is er dan namelijk altijd een toestel beschikbaar wat kan worden gebruikt als vervanging. Echter hoopt deze voorraad toestellen zich snel op, resulterend in een lade of kastje gevuld met verschillende toestellen. Consumenten blijven dan alsnog nieuwe toestellen aanschaffen. Hoe kunnen deze oude toestellen beter worden benut?

Economie draaiende houden

De economie blijft groeien, dit geldt ook voor armere delen van de wereld. Daar zijn ook consumenten die behoefte hebben aan een mobiele telefoon. Zo kunnen ze gemakkelijker communiceren en zal dit bijdragen aan een sneller groeiende economie. Voor deze consumenten zijn de Westerse toestellen echter te duur. Vandaar dat er bedrijven actief zijn die telefoons van consumenten inkopen en ze verkopen aan landen waar deze telefoons nodig zijn.

Consumenten in Nederland kunnen hun telefoon verkopen aan deze bedrijven. In ruil voor het toestel krijgen consumenten een vergoeding in de vorm van geld. Dit is zowel gunstig voor de Nederlandse consumenten als de consument in een ontwikkelingsland. Nederlandse consumenten kunnen hierdoor hun oude toestellen inleveren en van de opbrengst een nieuwe telefoon aanschaffen of deels financieren.

Werkt het toestel niet meer, dan kan het toestel nog steeds worden verkocht. Het toestel wordt in dat geval doorgesluisd naar een recyclebedrijf. Dit bedrijf zal het toestel dan uit elkaar halen om zo de waardevolle onderdelen te kunnen recyclen. Van deze onderdelen kunnen vervolgens nieuwe consumentenproducten worden ontwikkelt.

Geld voor je mobiel: twee prijzen

Consumenten in Nederland krijgen normaliter twee prijzen aangeboden voor hun toestel. Wanneer het toestel werkt en wanneer deze het niet meer doet. De vergoeding voor een werkend toestel is natuurlijk hoger. De prijzen verschillen per bedrijf, vandaar dat het verstandig is om deze met elkaar te vergelijken. Het opsturen van de mobiele telefoon wordt daarnaast ook vergoed door het bedrijf dat de telefoon koopt. De consument hoeft alleen maar de telefoon in de brievenbus te doen. Zo kan je gemakkelijk geld voor je mobiel krijgen.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op