Vind alle providers en alle telefoons

envirofoneHet bedrijf biedt daarnaast de mogelijkheid om defecte telefoons toe te sturen. Zo krijgen consumenten een vergoeding die per individu verschilt. De prijs is afhankelijk van de toestand van het toestel. Dit is een groot verschil met andere partners, want deze bieden een vast bedrag voor elke telefoon. Envirofone stuurt tevens de telefoon kosteloos terug wanneer de consument niet akkoord gaat met het aanbod.

Zodra je het toestel opgeeft krijg je een bevestigingsmail. Envirofone stuurt een daarna portovrije envelop toe. Vervolgens kan de consument de telefoon inpakken en kosteloos opsturen.

Envirofone is trots op de prestaties die zij tot nu toe hebben geleverd. Van de ingeleverde telefoons zijn 98% opnieuw gebruikt in ontwikkelende landen. Ze worden opgeknapt en dan doorverkocht. Hierdoor spelen zij een belangrijke rol in het ontwikkelen van communicatienetwerken in deze landen.

Wanneer er een telefoon wordt toegestuurd die niet meer te gebruiken is, wordt deze doorgestuurd naar Engeland. Daar wordt het materiaal gesplitst en de waardevolle metalen gewonnen.

Envirofone gaat voor herstel, hergebruik en recycling

De mobiele telefoons die worden opgestuurd naar Envirofone gaan een herstelprocedure in. Zo worden de telefoons klaargestoomd voor een nieuwe eigenaar in een ontwikkelingsland. Tegelijkertijd krijgt de leverancier van de telefoon, de consument, een vergoeding voor het opsturen van zijn/haar telefoon.

In arme delen van de wereld kan een telefoon bijdragen aan een wereld van verschil. Zo kan er gemakkelijker gecommuniceerd worden en kunnen mensen in afgelegen gebieden eenvoudig contact behouden met vrienden en familie. Door de telefoons op te sturen naar deze arme gebieden kunnen wij deze mensen helpen.

Recycling is voor Envirofone heel belangrijk. Door materialen van telefoons opnieuw te gebruiken wordt er zo weinig mogelijk energie gebruikt. Daarnaast zorgt het voor een verminderd gebruik van nieuwe grondstoffen. Envirofone heeft diverse recyclingpartners die controleren of de telefoons nog werken, zo niet dan wordt de telefoon afgebroken en worden de waardevolle onderdelen gerecycled.

Ga naar de website van Envirofone >>

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op