Vind alle providers en alle telefoons

Instellingen beperken op de smartphone

Verschillende ontwikkelaars hebben apps uitgebracht waarmee het makkelijker is voor ouders om toegang tot de telefoon te beperken. Met de app Parent Kit (voor iPhone) is het bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen hoelang kinderen met geïnstalleerde apps mogen spelen, of ze de browsers Safari en Chrome mogen gebruiken en welke programma’s ze mogen installeren.

Applicaties

Met de applicatie ScreenTime (voor iPhone en Android) kunnen ouders instellen hoeveel tijd het kind mag doorbrengen op de smartphone. Ook kunnen ouders een avondklok instellen, waarmee de telefoon zich na een bepaald tijdstip vergrendelt. Ouders kunnen logboeken bekijken, om te zien aan welke apps de meeste tijd besteed wordt.

Met Funamo (voor Android) kunnen ouders de telefoon compleet beveiligen: per app valt in te stellen hoe lang het kind de applicatie mag gebruiken. Daarnaast valt te controleren wie het kind heeft gebeld of ge-sms’t en valt direct te bekijken op welke plekken het kind zich heeft begeven met de smartphone.

Instellingen op de telefoon zelf

Een hele radicale maatregel: een pincode instellen. Alleen de ouders kunnen de telefoon dan ontgrendelen. Dat kan op Android door naar ‘Instellingen’ te gaan, ‘Beveiliging’ aan te klikken en dan te kiezen voor ‘Schermvergrendeling’. Ook op een iPhone kan een code ingesteld worden via de instellingen. Klik daarvoor op ‘Touch ID en toegangscode’.

Extra beperkingen voor android
Ouders willen vaak niet dat kinderen alles kunnen downloaden. In de Google Play Store is daarom aan te passen wat kinderen kunnen downloaden. Klik in de Play Store op ‘Instellingen’. Daar is de optie ‘Inhoudsfiltering’ te vinden. Binnen die optie kunnen ouders bepaalde downloads in- en uitschakelen. Het beperken van applicaties is alleen mogelijk met externe software.

Extra beperkingen voor de iPhone
Op een iPhone is het ook mogelijk extra beperkingen in te stellingen. Dat kan door naar de instellingen te gaan, op Algemeen te klikken en dan te kiezen voor Beperkingen. Het is dan mogelijk bepaalde functies uit te schakelen. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld het onmogelijk maken de browser Safari te gebruiken, de camera-applicatie te gebruiken of te kunnen FaceTimen. Ook het kopen vanuit apps kan op die manier worden tegengegaan.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op