Vind alle providers en alle telefoons

Besparen

Een mobiel abonnement hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je gebruikmaakt van onze bespaartips. Bespaar bijvoorbeeld op dataverbruik en voorkom op deze manier een hoge rekening.

Het wordt steeds moeilijker om de telefoon even weg te leggen. Dat kent een nadeel: sommige consumenten worden geconfronteerd door een hoge telefoonrekening. Gelukkig valt dit te voorkomen. MobielAbonnement.nl heeft een paar handige tips verzameld om verbruik buiten de bundel te voorkomen.

tips

25 tips die je helpen besparen

Gemiddeld geeft de Nederlander enkele tientallen euro’s uit aan zijn mobiele telefoon. Daar kan flink op bespaard worden door op een slimmere manier om te gaan met de smartphone. Zelfs op een nieuwe smartphone of op een nieuw abonnement valt nog een besparing te halen.

Om ervoor te zorgen dat je niet meer hoeft bij te betalen, hebben we 25 handige tips op een rijtje gezet. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je geld kunt besparen als je je mobiel gebruikt op vakantie, of het verstandig is om altijd het nieuwste toestel te kopen en leggen we je uit hoe je kunt bellen zonder aanspraak te maken op de belbundel.

kosten

Tips tegen een hoge rekening

Het is de nachtmerrie van iedereen met een mobiel abonnement: thuiskomen, de rekening op de deurmat zien liggen en vervolgens schrikken van het bedrag dat er op staat. Helaas overkomt het veel afnemers van een mobiel abonnement. De eerste reactie is dan altijd: “Hoe kan dat nou?” Wij verklaren waarom de rekening zo hoog is en wat je er tegen kunt doen.

Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een abonnement met betere voorwaarden. Daarnaast is het van invloed of je per kalendermaand of per factuurmaand betaalt. Ook geven we handige tips rondom het gebruik van dataverkeer. Niet alleen voor in Nederland, maar ook voor in het buitenland.

Dataverbruik tips

Hoe bewust ga jij om met dataverkeer? Voor veel mensen is het verbruikte dataverkeer een complete, onaangename verrassing. Ze moeten dan ook regelmatig flink bijbetalen. Dat valt te voorkomen door bijvoorbeeld je verbruik te monitoren. Bovendien kun je slimmer omgaan met mobiel internet op je telefoon.

Misschien is een dataplafond een goede optie voor je. Of misschien verbruiken bepaalde applicaties veel MB’s, zonder dat je dit zelf door hebt. Daarnaast zijn er nog talloze applicaties waarmee het dataverkeer valt terug te dringen. Zo voorkom je dat je meer data verbruikt dan de bundel toestaat. Je voorkomt hiermee dat je moet bijbetalen.

kosten berekenen

Tips om telefoonkosten in de hand te houden

Een hoge telefoonrekening voorkomen is met alle tips op MobielAbonnement.nl simpel, maar hoe voorkom je dat deze alsnog oploopt? Om de rekening zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk een paar zaken op een rijtje te zetten.

Zeker voor families en voor kinderen kan het factuurbedrag aardig oplopen. Meestal komt dit door verbruik buiten de bundel en in-app aankopen. Vaak weten ouders niet waar ze moeten beginnen met geschikt maken van een telefoon voor kinderen. De kinderen zijn vaak meer thuis in de nieuwe techniek dan hun ouders. Daarom bieden wij een handige online gids met een aantal belangrijke, praktische tips.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op