Vind alle providers en alle telefoons

Verdiensten van apps

Apps lijken vaak gratis, maar blijken dat in de praktijk niet altijd te zijn. Er zijn zogenaamde ‘in-app aankopen’ mogelijk. Deze aankopen dienen afgerekend te worden met echt geld.

In-app aankopen zijn aankopen binnen een app. Bij spelletjes gaat dat bijvoorbeeld om extra levens of extra goederen. Soms worden er extra functies verkocht. De prijs van zo’n aankoop verschilt flink. We hebben in-app aankopen van 99 eurocent en van 99,99 euro gezien. Hoe kun je voorkomen dat je per ongeluk zo’n aankoop doet? Welke apps verdienen het meeste geld en hoe kun je je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent of als je per ongeluk een aankoop hebt gedaan? MobielAbonnement.nl heeft de antwoorden.

Dit moet je weten over in-apps aankopen

Bij een in-app aankoop reken je af met echt geld. Je kunt op verschillende manieren betalen en uiteraard zijn daar bepaalde regels aan verbonden. MobielAbonnement.nl zocht uit of gratis apps echt gratis zijn, hoe je in-app aankopen annuleert en hoe je een teruggaveverzoek kunt doen.

Zo kun je in-app aankopen voorkomen

Deel je je telefoon of tablet ook met je kind? Dan is de kans groot dat hij of zij per ongeluk een in-app aankoop zal doen. De kosten kunnen dan behoorlijk oplopen. Daarom is het verstandig om de aankopen te beperken aan de hand van een wachtwoord of code. Hoe je dit uit, wordt uitgelegd in dit artikel.

Deze apps verdienen het meeste geld

De uitdrukking ‘voor niets gaat de zon op’ geldt ook in de digitale wereld. Met in-app aankopen kunnen ontwikkelaars aardig wat geld verdienen. Vooral games brengen geld in het laatje. Sterker nog: games beslaan de helft van de markt. MobielAbonnement.nl zocht uit welke tien apps het meest verdienen en wat een aankoop in de app ongeveer kost.

veilige stappen

Onterechte in app aankoop afgeschreven? Dit kun je doen

Heb jij of je kind per ongeluk een in-app aankoop gedaan? Of heb je een bewuste aankoop gedaan die later een miskoop bleek te zijn? Dan is er een mogelijkheid om het geld terug te vragen. Dit kan alleen bij Apple en Google. MobielAbonnement.nl legt in een paar stappen uit hoe gebruikers hun geld kunnen terugvragen bij de verschillende appwinkels.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op