Vind alle providers en alle telefoons

Mobiel abonnement aanbieding

Als je op zoek bent naar een mobiel abonnement aanbieding, kan dat best ingewikkeld zijn. Want waar kun je eigenlijk op letten? En hoe weet je zeker dat een provider bij jou past? MobielAbonnement.nl zet de aanbiedingen en providers op een rijtje aan de hand van objectieve informatie.

Vergelijk goedkope aanbiedingen

Wie op zoek is naar een mobiel abonnement aanbieding, doet er goed aan om mobiele abonnementen te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende aanbiedingen. Onderzoeken wijzen uit dat vergelijken een goede manier is om uiteindelijk te besparen. Je kunt een mobiel abonnement met toestel vergelijken of sim only vergelijken. MobielAbonnement.nl geeft daarbij objectieve informatie over tarieven en providers.

smartphone

Sim only of abonnement?

Een goede eerste vraag bij het zoeken van een nieuw mobiel abonnement is: ‘Wil ik er een nieuw toestel bij?’ Als het antwoord ‘ja’ is, kun je op zoek gaan naar een abonnement met toestel. Wil je geen nieuw toestel, of wil je deze los kopen, dan kun je het best zoeken naar een sim only abonnement.

Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat een abonnement met een losse telefoon vaak voordeliger is dan een abonnement met telefoon. Aan de andere kant: bij een provider hoef je niet het hele aanschafbedrag in één keer te betalen. De kosten voor de smartphone komen extra bij je telefoonrekening op. Daarom wordt dit ook gezien als een lening. Kies je voor een smartphone van meer dan 250 euro bij een abonnement, dan word je aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

vergelijken

Welke bundels kiezen?

Mobiele providers bieden veel verschillende abonnementen aan. Meestal wordt er gewerkt met ‘bundels’. Dit zijn pakketten die een bepaald aantal belminuten, sms’jes of MB’s vertegenwoordigen. Deze bundels zijn meestal met elkaar te combineren. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een bundel met weinig belminuten, terwijl je ook voor een bundel met veel MB’s kiest. Dat is voordelig voor abonnees die weinig bellen, maar wel veel internetten.

goede smartphone

Je nummer meenemen

Als je overstapt naar een andere provider, is het meestal mogelijk om je mobiele telefoonnummer mee te nemen. Dit noemen we ‘nummerportering’. In veel gevallen is het zelfs mogelijk dat de nieuwe provider alle zaken rond de overstap regelt met de oude provider. De afnemer van het abonnement hoeft dan helemaal niets te doen.

Het handige van nummerportering is dat je geen nieuw telefoonnummer krijgt. Daardoor hoef je dus geen nieuw nummer door te geven aan collega’s, vrienden en familie.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op