Veel Android-telefoons hebben standaard WhatsApp geïnstalleerd en op de iPhone installeren veel gebruikers de app zelf. De app is handig om berichten te versturen en te bellen via een internetverbinding. Dit kost geen geld per gesprek of per bericht. Wat is WhatsApp, hoe werkt het, wat zijn de alternatieven en hoe kun je de berichtendienst op een nuttige manier gebruiken?
Met WhatsApp kunnen gebruikers met anderen communiceren via oproepen en berichten. De dienst is gratis en werkt via (mobiel) internet. Op die manier gebruik je geen belminuten of sms’jes. MobielAbonnement.nl legt in dit artikel stap voor stap uit hoe WhatsApp precies werkt.
Er worden regelmatig functies toegevoegd aan WhatsApp. Soms lijkt het net alsof je alleen kunt chatten en dat is erg jammer. Sommige functies zijn namelijk erg handig. Denk aan het bekijken waar je vrienden zijn en het snel versturen van berichten aan al je vrienden via verzendlijsten.
WhatsApp biedt de mogelijkheid om een groep te starten en zo met meerdere personen tegelijk te praten. We noemen deze gesprekken ook wel eens ‘groepschats’. Daarmee biedt WhatsApp een groot voordeel tegenover sms’en. We leggen uit waarvoor een groep gebruikt kan worden en hoe je zelf een WhatsApp-groep start.
Natuurlijk is WhatsApp handig om in contact te blijven met vrienden, collega’s en andere bekenden, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Veilig en verstandig met deze app omgaan is dan ook een must. MobielAbonnement.nl geeft tips over bestanden, kettingberichten en onbekende nummers.
Raakt jouw opslaggeheugen ook zo snel vol? Dat kan komen doordat WhatsApp veel foto’s en video’s opslaat op de telefoon. Op die manier kun je foto’s en video’s snel weer bekijken, maar de telefoon raakt er ook vol van. Hoe weten gebruikers hoeveel geheugen de app gebruikt en hoe krijg je weer ruimte op de telefoon?
Wil je de buurt een stuk je veiliger maken? Word dan lid van een WhatsApp Buurtpreventiegroep. Zo blijf je eenvoudig in contact met mensen in de buurt en valt criminaliteit te bestrijden. Hoe werken deze groepen eigenlijk? En welke afspraken gelden er in een buurtpreventiegroep?
Sinds de lancering van WhatsApp zijn er veel andere chatdiensten bijgekomen. Sommige chatdiensten zijn veiliger of uitgebreider dan WhatsApp. Deze apps kunnen de berichtendienst aanvullen of zelfs helemaal vervangen. Welke alternatieven het best, veiligst en meest uitgebreid zijn, zetten we uiteen in dit artikel.
WhatsApp verwierf wereldwijd bekendheid dankzij met de app voor de smartphone. Veel mensen hebben de app dan ook op een telefoon staan. Weinig gebruikers weten dat er ook een webversie en een desktopversie beschikbaar zijn. MobielAbonnement.nl legt uit hoe je WhatsApp op de computer gebruikt.
© 2015 MobielAbonnement.nl - Alle rechten voorbehouden - Content mag worden overgenomen wanneer MobielAbonnement.nl klikbaar vermeld wordt als bron