Vind alle providers en alle telefoons

Vodafone is een internationale marktleider op het gebied van mobiele telefonie. In 2015 heeft het bedrijf wereldwijd ruim 404 miljoen klanten. De telecomaanbieder heeft ook nog 119 eigen winkels in Nederland. Daarnaast ondersteunt het 129 BelCompany winkels.

Vodafone abonnementen

Vodafone biedt vijf verschillende telefonie en internet op vijf verschillende manieren aan: als abonnement, sim only, hybride, prepaid en thuis. Bij een abonnement kiest de klant voor een RED- of smartabonnement. Daarbij krijgt de klant een Apple iPhone, een Samsung Galaxy of Sony Xperia geleverd.

Klanten kunnen ook kiezen voor een abonnement zonder telefoon. Het ‘SMART’-abonnement biedt 500 MB internet, 150 belminuten en onbeperkt SMS’en. Daarbij kan de afnemer gebruikmaken van 4G. Bij het ‘SCHERP XL’-abonnement geldt een limiet van 1 GB internet en 300 belminuten of sms’jes. De grootste bundel is ‘RED’, met 2 GB data, onbeperkt bellen en sms’en en een 4G-abonnement. Alle abonnementen hebben een looptijd van twee jaar.

Hybride-abonnementen zijn uitgeklede versies van de sim only-abonnementen. De abonnee kan gebruikmaken van 75 of 150 belminuten en sms, met 0, 200 of 500 MB dataverkeer. Bij Prepaid kunnen klanten ook een telefoon kopen. De klant betaalt dan de toestelprijs extra. Het Vodafone Thuis-abonnement biedt geen telefonie, maar internet en televisie in één.

Geschiedenis van Vodafone

In dertig jaar tijd is de telecomwereld behoorlijk veranderd. Op 1 januari 1985 werd het eerste telefoontje via het netwerk van Vodafone gepleegd. Daarna groeide het bedrijf al snel uit tot één van de meest belangrijke spelers op de telecommarkt. Bovendien veranderde er ook de techniek: tegenwoordig kunnen klanten niet alleen bellen, maar ook sms’en en internetten.

De dekking op het 2G-netwerk bedraagt 99,9 procent. Het 3G-netwerk werkte sinds de ingebruikname voor 95 procent van de tijd. Daarmee zijn klanten van Vodafone vrijwel altijd bereikbaar. Bovendien is de internetsnelheid op de mobiele telefoon net zo snel als de ADSL-verbinding thuis. Dat voorkomt een hoop ergernissen.

Vodafone vliegt met je mee

Om te zorgen dat klanten altijd bereikbaar zijn heeft Vodafone in landen waar het zelf geen aandelen heeft, contracten en overeenkomsten gesloten met andere providers en netwerken. Op die manier kan de klant altijd gebruik blijven maken van zijn mobiele abonnement. Ook in het buitenland.

Vodafone heeft in bijna 40 andere landen contracten met verschillende, kleinere aanbieders. Op die manier kan de consument altijd bellen op een stabiel netwerk, waar hij ook is. Bovendien worden de kosten van mobiel bellen, internet en sms’en in het internet zoveel mogelijk beperkt. Zo betaalt de consument uiteindelijk minder voor telefoneren in het buitenland.

Vodafone Clicks

In 2009 heeft Vodafone een internationale contest gehouden met het doel om de beste mobile internet startup te kiezen. De beste mobiele internet startup werd geselecteerd door een professionele jury en moest door drie rondes komen. Reden voor de contest is de stiumulatie om te innoveren in de mobiele sector in hetVerenigd Koninkrij en Nederland.

Na het succes in Nederland zal het evenement uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk. De winnaars in 2011 waren:

Eerste plaats: FrogTek
(Spanje) is een eenvoudige en intuïtieve point-of-sale voorraadbeheer applicatie met de potentie om de manier om het beheer van winkeliers in de derde wereld te verbeteren. De applicatie maakt gebruik van fundamentele Android-smartphone en barcodelezer functionaliteit om retailers in staat te stellen toegang te krijgen tot geavanceerd voorraadbeheer en analysesystemen. Daarnaast stimuleert de startup de winstgevendheid en het helpt het bij het ondersteunen zakelijke groei.

Tweede plaats (€ 50.000 prijs): ParcelGenie (UK) is in de eerste ‘Instant Gift Messaging dienst in de wereld, dat maakt het geven van geschenken zoals chocolade, wijn of nieuwigheid badges aan vrienden en familie eenvoudig en spontaan als het verzenden van een SMS-bericht aan de ontvanger. Giften kunnen worden gekozen – en aan de ontvanger gemeld – met het grootste gemak (binnen enkele seconden), met een fysieke levering de volgende dag. ParcelGenie is de enige dienst in zijn soort wereldwijd en is gebaseerd op een schaalbare technologieplatform.

Tweede plaats (€ 25.000): Wunderlist (Duitsland) is de eerste cross-platform taak en list management applicatie om over-the-air synchronisatie tussen meerdere apparaten ondersteunen samen met gratis en onbeperkt samenwerking en het delen van gegevens tussen meerdere gebruikers.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op