Vind alle providers en alle telefoons

Prepaid vergelijken met deze tips!

Provider Bellen SMS Starttarief MB 4G
Simyo € 0,10 € 0,10 1e min € 0,02   Bestellen
Vodafone € 0,20 € 0,15 1e min € 0,01   Bestellen
AH Mobiel € 0,14 € 0,12 1e min € 0,01   Bestellen
Telfort 15 € 0,15 € 0,15 1e min € 0,02 Bestellen
KPN € 0,30 € 0,16 1e min € 0,02 Bestellen
Telfort € 0,36 € 0,08 1e min € 0,03 Bestellen
T-Mobile € 0,30 € 0,20 1e min € 0,03 Bestellen

Bron: PrepaidVergelijken.nl

Een prepaid kaart kan erg voordelig zijn als de afnemer weet waar hij of zij op moet letten. In Nederland is het letten op de prijs de eerste natuur. Toch is dat niet altijd de juiste manier om tot het voordeligste abonnement te komen. Zo zijn ook de voorwaarden belangrijk. En hoe zit het met de beschikbaarheid van bijvoorbeeld 4G? Welke aanbieding past bij het persoonlijke verbruik?

Over de tarieven voor prepaid

Bij het vergelijken van prepaid aanbiedingen letten veel consumenten op de prijs. Er zijn een paar handvatten om daarbij tot een eerlijke vergelijking te komen. Bij het vergelijken op tarieven kunnen gebruikers op de volgende zaken letten:

  • Wat zijn de tarieven per minuut en per SMS?
  • Wordt er per seconde of per minuut afgerekend?
  • Rekent de provider een starttarief?
  • Hoe wordt het verbruik van internet afgerekend?

Iedere provider heeft daarvoor zijn eigen voorwaarden. Vaak staat hiervoor op de website van de provider een kopje met ‘algemene voorwaarden’. Deze voorwaarden kunnen het verschil maken in de vergelijking.

Is 4G beschikbaar?

Tegenwoordig maken steeds meer Nederlanders gebruik van 4G. Logisch, want het is veel sneller dan 3G. Op 3G kunnen theoretische downloadsnelheden behaald worden van 6 Mbps. Bij 4G is dit 50 Mbps. Met 4G+ kunnen zelfs snelheden tot 225 Mbps behaald worden.

De meeste consumenten gebruiken 4G bij hun mobiele abonnement. Toch bieden steeds meer providers 4G ook voor afnemers van prepaid aan. Het snelle internet op prepaid heeft een groot voordeel tegenover een mobiel abonnement: de gebruiker weet precies zijn of haar verbruik. Daarnaast moeten afnemers van een mobiel abonnement vaak wachten tot een volgende maand om de 4G-bundel weer te kunnen activeren. Bij prepaid hoeft dat niet. Als de bundel op is, kan men direct weer nieuw tegoed aanschaffen en gebruiken.

Internationaal

Wie zich vaak in het buitenland begeeft, zal waarschijnlijk ook de kosten voor internationaal bellen, sms’en en internetten vergelijken. Daarbij zijn twee soorten kosten op te merken: bellen en sms’en naar het buitenland en verbruik in het buitenland. Bij de tweede soort kosten spreken we van zogenaamde ‘roamingkosten’.

Over roamingkosten is goed te weten dat de Europese Unie deze in juni 2017 geheel afschaft. Verbruik in het buitenland kost dan net zoveel als verbruik in Nederland. Tot die tijd mogen mobiele aanbieders een toeslag vragen.

De simkaart bij een prepaid

Van plan een prepaid kaart aan te schaffen? Kijk dan eerst goed welk type simkaart in de telefoon past. Er zijn grofweg vier veel gebruikte types simkaarten: de gewone simkaart (groot), mini-sim (klein), micro-sim (kleiner) en nano-sim (kleinst). De nieuwste smartphones maken meestal gebruik van nano-sim. Bij sommige providers is het mogelijk een 3-in-een-kaart te krijgen. De gebruiker ervan kan dan zelf het kaartje doordrukken tot de gewenste grootte.

Of de simkaart kosten met zich meebrengt, verschilt per provider. Het is gebruikelijk dat de provider een klein bedrag vraagt voor de aanschaf van een prepaid kaart. Bijkomend voordeel is dan wel dat de gebruiker vaak al wat beltegoed ontvangt. Daarmee is de prepaidkaart onder de streep gratis. Providers als Lebara en Lycamobile staan er om bekend regelmatig helemaal gratis simkaarten aan te bieden

Kan ik online opwaarderen?

Ook handig om te weten: kan er online opgewaardeerd worden? Bij sommige providers is het alleen mogelijk een kaart in de winkel te kopen of een bankrekeningnummer te koppelen. Gelukkig bieden steeds meer mobiele aanbieders de dienst om online te kunnen opwaarderen. Betalen kan dan bijvoorbeeld via iDEAL.

 

 

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op