Vind alle providers en alle telefoons

iPhone 7 abonnement

De meest besproken verandering bij de iPhone 7 was de verwijdering van de hoofdtelefoonpoort aan de onderzijde van de telefoon. Lees hieronder een uitgebreide review van de iPhone 7, waarbij ook gekeken wordt naar verschillen met concurrentie en de iPhone 6S.

De iPhone 7: een flinke stap vooruit op alle fronten

Apple krijgt zo nu en dan het commentaar dat er niet voldoende verbeteringen worden doorgevoerd ten opzichte van voorgaande modellen. Op sommige fronten, zoals de batterij, was hier voorheen wel iets voor te zeggen. Met de iPhone 7 is dit anders: op bijna ieder punt is de smartphone een stevige verbetering ten opzichte van de iPhone 6S.

Uiterlijk is er weinig veranderd aan de iPhone 7. De telefoon is aan de buitenkant vrijwel identiek aan de iPhone 6S. Zo is de iPhone 7 met 138 gram slechts 5 gram lichter dan de 6S.

Wel beschikt de iPhone voor het eerst niet langer over een poort voor de hoofdtelefoon. Apple gaf hiervoor verschillende redenen. Dankzij het verwijderen is de iPhone 7 nu tot dertig seconden waterdicht. Ook wil het bedrijf verder innoveren, omdat de traditionele poort voor de hoofdtelefoon inmiddels rust op vijftig jaar oude technologie.

Aan de binnenkant is er wel veel veranderd. Met name de processor is een flinke stap vooruit.

Hardware

De iPhone 7 heeft zoals gebruikelijk bij nieuwe iPhones een verbeterde processor. Er wordt gebruik gemaakt van een A10 Fusion, 2,34 GHz quadcore processor. Gezien de iPhone 6S een 1,85 GHz quadcore processor had, is de verbetering aanzienlijk. Hiernaast beschikt de iPhone 7 over 2 GB intern geheugen.

Ook de GPU is sterk verbeterd, wat zorgt voor een snelle en vloeiende verwerking van processen. Ten opzichte van de iPhone 6S is de iPhone 7 ongeveer 40 tot 50% sneller. De snelheid van de iPhone 7 is hiermee ongeëvenaard. Ook een sterke concurrent als de Samsung Galaxy S7 redt het niet bij de snelheid van de iPhone 7.

Beeldscherm

De iPhone 7 beschikt over een 4,7 inch beeldscherm, wat net zo groot is als het beeldscherm van de iPhone 6S. Ook aan de resolutie is op het eerste oog niets veranderd: beide modellen hebben een pixedichtheid van 326 ppi. Dit is niet slecht, maar minder goed dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7.

Het is echter niet alleen deze resolutie die de beeldkwaliteit van de smartphone bepaalt. Ook de helderheid en eerdergenoemde processorsnelheid speelt een rol. Op deze punten doet de iPhone 7 het bijzonder goed en beter dan de iPhone 6S. De helderheid is groter, de kleurintensiteit groter en bewegingen op het scherm zien er vloeiender uit.

Camera

De camera van de iPhone was regelmatig een punt van kritiek, omdat onder meer Samsung het met haar Galaxy S-lijn een stuk beter voor elkaar had. Met wederom een 12-megapixelcamera lijkt er weinig verbetering te zijn ten opzichte van de iPhone 6S. Toch zijn er enkele duidelijke verbeteringen ten opzichte van de voorganger.

Zo heeft Apple het diafragma vergroot, waardoor bij slecht belichte omgevingen er nog steeds redelijk goede foto’s gemaakt kunnen worden. Ook is er een beeldstabilisatie toegevoegd en is de flitser 50% feller bij de iPhone 7. De algehele software voor de camera is verbeterd, waardoor er in de praktijk mooiere foto’s gemaakt kunnen worden met de iPhone 7 dan met de 6S.

Ondanks de stevige verbetering doen de Samsung Galaxy S7 en Google Pixel het op dit punt nog wel beter. Desalniettemin zijn de foto’s die gemaakt worden met de iPhone 7 camera allesbehalve slecht.

Batterij

Ook de batterij van de iPhone kon nog wel eens rekenen op kritiek. Deze kritiek heeft Apple zich duidelijk aangetrokken, want de capaciteit van de batterij is toegenomen van 1715 mAh (6S) tot 1960 mAh (iPhone 7). Ook hebben aanpassingen in de processor geleid tot een verbeterde batterijduur.

Toch wint de batterij van de iPhone 7 het nog niet van die van onder meer de Samsung Galaxy S7. Wel worden de verschillen langzaam maar zeker kleiner, wat een positief punt voor Apple is.

iPhone 7 of iPhone 7 Plus?

Net als met de iPhone 6 en 6S het geval was, heeft Apple ook voor de iPhone 7 een Plus-versie geproduceerd. Bij de iPhone 6 en 6 Plus was het verschil buiten het formaat nog niet erg groot. Bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn er meer verschillen, hoewel het formaat nog altijd de belangrijkste reden is om te kiezen voor de iPhone 7 Plus in plaats van de 7. Lees op deze pagina meer over de iPhone 7 Plus.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op