Vind alle providers en alle telefoons

iPhone 7 Plus abonnementen

Hieronder volgt een uitgebreide review van de iPhone 7 Plus, waarbij regelmatig een vergelijking wordt gemaakt met de iPhone 7, iPhone 6S Plus en enkele directe concurrenten.

Verschillen met iPhone 7: dit keer groter?

Voor de iPhone 6 en 6S gold dat het verschil met de plusversies van de smartphones, op het formaat na, niet bijzonder groot was. Met de iPhone 7 en 7 Plus is dit verschil inmiddels wat groter. Niet alleen het formaat van de smartphone is anders, ook enkele interne zaken zijn anders. Voor het eerst is de iPhone ook beschikbaar met 256 GB geheugen. Voor de iPhone 6S (Plus) beschikte de versie met grootste geheugen over 128 GB.

De telefoon is bovendien sterker en tot dertig seconden waterdicht. De thuisknop van de iPhone is meer verwerkt in de telefoon en hierdoor een veel minder gevoelig onderdeel voor defecten dan voorheen het geval was.

Formaat

De iPhone 7 Plus heeft een beeldscherm van 5,5 inch, waarmee er op dit punt geen veranderingen zijn ten opzichte van de iPhone 6S Plus. Ook andere afmetingen zijn nauwelijks veranderd. Het gewicht is met 16 gram toegenomen tot 188 gram.

Hardware

De iPhone 7 Plus gebruikt, net als de iPhone 7, de nieuwe A10 Fusion Processor, waarmee de telefoon een stuk sneller is dan zijn voorganger. Waar de 6S Plus een doublecore processor had, heeft de 7 Plus een quadcore processor. Het intern geheugen is verhoogd van 2 GB naar 3 GB.

Uit tests blijkt dat de iPhone 7 Plus op dit moment de snelste smartphone op de markt is, ook sneller dan de iPhone 7. Het verschil met de iPhone 6S Plus is maar liefst 40 tot 50%, een enorme verbetering.

Ook kan de telefoon over 4G nu snelheden aan tot 450 MB per seconde, ten opzichte van 300 MB voor de 6S Plus. Normaal gesproken is dit verschil echter niet merkbaar voor de gemiddelde gebruiker.

Beeldscherm

Hoewel het formaat van het beeldscherm met 5,5 inch niet is veranderd ten opzichte van de 6S Plus, zijn er wel degelijk verbeteringen. De helderheid is opgekrikt, waardoor ook in fel zonlicht het scherm nog goed leesbaar is. De resolutie is niet aangepast met een pixeldichtheid van 401 ppi, maar dankzij de helderheid en verbeterde processor is de algehele beeldkwaliteit wel verbeterd. Ook kleurintensiteit is enigszins verbeterd.

Hoewel de resolutie hoger is dan die van de iPhone 7, doet de concurrentie het hier nog wel iets beter. Zo heeft de Samsung Galaxy S7 een pixeldichtheid van 534 ppi. Desalniettemin is de beeldkwaliteit van de iPhone 7 Plus van een zeer hoog niveau en zijn de verschillen met concurrenten bijzonder klein.

Camera

Iets waarop de iPhone 7 Plus duidelijk verschilt van zijn kleinere broertje is de camera. De camera van de 7 Plus is aanzienlijk beter, met onder meer verschillende lenzen voor foto’s van veraf en voor detail. Ook is de lens breder, waardoor het makkelijker is om grote objecten te fotograferen.

De zoomfunctie is twee keer optisch en tien keer digitaal, iets dat eerdere modellen en ook de iPhone 7 niet hebben. Dankzij de LED-flits zijn ook foto’s bij beperkt licht beter dan ooit. Verder is ook de afstemming met de software van de iPhone verbeterd, waardoor foto’s beter verwerkt worden en hierdoor van hogere kwaliteit zijn. Erg leuk is dat er bokeh-foto’s gemaakt kunnen worden, waarmee een deel van de foto onscherp is en iets op de voorgrond scherp. Foto’s lijken hierdoor een stuk professioneler.

De concurrentie heeft niet stilgezeten, maar de camera’s van de iPhone 7 Plus, Google Pixel en Samsung Galaxy S7 ontlopen elkaar weinig.

Batterij

Een duidelijk verbeterpunt van de iPhone 7 Plus is de batterij. Hoewel Apple lange tijd achterliep op concurrentie op dit punt, zijn de verschillen inmiddels een stuk kleiner. De iPhone 7 Plus heeft een batterijcapaciteit van 2900 mAh.

Hoewel dit lager is dan de 2915 mAh van de iPhone 6 Plus, is het gebruik van energie efficiënter geworden. Hierdoor gaat de iPhone 7 Plus ongeveer een uur langer mee dan de 6S Plus. Ook de kleinere iPhone 7 redt het niet bij de batterijduur van de 7 Plus.

Eindoordeel iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus is een duidelijke vooruitgang op de iPhone 6S Plus, met name op basis van de snelheid en camera. Hoewel er gehoopt werd op grotere vooruitgang, kan de 7 Plus geenszins teleurstellend genoemd worden.

De keuze tussen de 7 Plus en 7 is niet langer een keuze die puur gebaseerd hoeft te worden op het formaat van de twee smartphones. Ook de verbeterde camera en batterij zijn factoren die meegewogen moeten worden.

 

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op