Vind alle providers en alle telefoons

iPhone 6s Plus abonnementen

De iPhone 6S Plus is de grotere versie van de iPhone 6 en hiermee de opvolger van de iPhone 6 Plus. Het model werd geïntroduceerd in september 2015, tegelijkertijd met de iPhone 6S.

De iPhone 6 en 6 Plus waren op de meeste gebieden identiek aan elkaar. Naast het formaat, waren er weinig extra redenen om voor de 6 Plus te kiezen, wat enige kritiek op Apple veroorzaakte. De vraag is of er meer verschillen zijn tussen de 6S en 6S Plus.

iPhone 6S Plus verbeteringen

De iPhone 6S Plus beschikt, net als de iPhone 6 Plus, over een 5,5 inch beeldscherm. Ook de overige afmetingen zijn vrijwel identiek. Een duidelijk verschil is echter dat de iPhone 6S Plus ongeveer een centimeter breder is dan de 6 Plus. Ook is het gewicht anders: de iPhone 6S Plus is met 192 gram zo’n 20 gram zwaarder dan de iPhone 6 Plus.

Hardware

De iPhone 6S Plus beschikt, net als de iPhone 6S, over een A9 dualcore processor van 1,85 GHz. Ten opzichte van de iPhone 6 Plus is dit een verbetering van 0,45 GHz. Bovendien is de GPU verbeterd en is er met de nieuwe 6S Plus een werkgeheugen van 2 GB in plaats van 1 GB.

Dit resulteert in een significant snellere smartphone. De iPhone 6S Plus is tussen de 70 en 90% sneller dan de iPhone 6 Plus, een flinke verbetering. Hiermee is de iPHone 6S Plus één van de allersnelste smartphones van zijn generatie.

Beeldscherm

Zoals gezegd is het formaat van het beeldscherm met 5,5 inch niet gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger. Ook de resolutie is hetzelfde met een pixeldichtheid van 401 ppi, wat overigens nog steeds hoger is dan de 6S, die 326 ppi heeft. In de praktijk is het dan ook merkbaar dat het beeld op de iPhone 6S Plus net wat scherper is dan dat van de kleinere versie.

Helaas zijn er geen wijzigingen aangebracht aan de helderheid en kleurintensiteit van de iPhone 6S Plus. Hierdoor loopt de smartphone nog steeds iets achter op vergelijkbare modellen van onder meer Samsung. Wel help de verbeterde processor bij het weergeven van vloeiende beelden. Om deze reden is het beeldscherm van de iPhone 6S Plus alsnog iets beter dan dat van zijn voorganger.

Camera

Ten opzichte van de iPhone 6 Plus zijn er duidelijke verbeteringen doorgevoerd: waar de 6 Plus een 8-megapixelcamera had, heeft de 6S Plus een 12-megapixelcamera. Ook de camera aan de voorzijde is verbeterd: van een 1,2-megapixelcamera naar een 5-megapixelcamera.

Helaas zijn de prestaties wel iets minder goed dan verwacht werd op basis van de cijfers. Hoewel de camera beter is dan die van zijn voorganger, redt de iPhone-camera het nog niet bij de concurrentie. Met name bij slecht licht mogen de prestaties beter zijn.

De camera van de iPhone 6S Plus is voor het grootste deel identiek aan de camera van de iPhone 6S. Het enige verschil zit in de optische beeldstabilisatie van de iPhone 6S Plus. Hierover beschikt de iPhone 6S niet, wat enigszins merkbaar is aan de scherpte van foto’s.

Batterij

De batterij van de iPhone 6S Plus is kleiner dan die van zijn voorganger: van een capaciteit van 2915 mAh naar een capaciteit van 2750 mAh. Dit wil echter niet zeggen dat de iPhone 6S Plus minder lang meegaat. Er is echter ook nauwelijks verbetering ten opzichte van de iPhone 6 Plus.

De hardware gaat efficiënter om met de energie, waardoor de batterij minder groot hoeft te zijn. Toch was het goed geweest als Apple deze efficiëntie had gebruikt om de maximale gebruiksduur te verlengen, gezien dit vaak een punt van kritiek is geweest bij de iPhones.

Eindoordeel iPhone 6S Plus

De iPhone 6S Plus vormt een duidelijke verbetering op zijn voorganger. Hoewel het design nauwelijks veranderd is, werd dit eigenlijk al verwacht, gezien S-modellen van de iPhone zelden veel veranderingen in uiterlijk.

De 6S Plus is met name op basis van prestaties verbeterd. Verbeteringen in onder meer het beeldscherm en de batterij zijn helaas bijzonder klein tot afwezig. Toch is de iPhone 6S Plus een bijzonder goede smartphone en een goede investering ten opzichte van de iPhone 6 Plus.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op