Vind alle providers en alle telefoons

iPhone 6 abonnementen

De iPhone 6 is de opvolger van de iPhone 5S en werd in september 2014 voor het eerst gepresenteerd door Apple. De iPhone 6 moet de concurrentie aangaan met onder meer de Samsung Galaxy S6 en HTC One M9.

Algemene informatie iPhone 6

Met de iPhone 6 lanceerde Apple een smartphone die groter was dan zijn voorganger, met een scherm van 4,7 inch. De iPhone 6 Plus was op het moment van lancering zelfs de grootste iPhone gekeken naar schermafmetingen: 5,5 inch. Hiermee werd gereageerd op een verlies aan marktaandeel doordat concurrerende modellen van onder meer Samsung grotere schermen kregen.

De iPhone 6 is verkrijgbaar in een 16 GB, 64 GB en 128 GB versie. De iPhone 6 is op basis van eigenschappen en prestaties in de praktijk één van de beste smartphones van haar generatie. Naast de iPhone 6, is er ook een grotere versie van de smartphone beschikbaar: de iPhone 6 Plus. De iPhone 6 werd in september 2015 opgevolgd door de iPhone 6S.

iPhone 6 versus iPhone 5S

Op basis van onder meer de hardware en prestaties, is de iPhone 6 een waardige opvolger van de iPhone 5S. Om de eigenschappen van de telefoon in perspectief te plaatsen, vergelijken we smartphone met de iPhone 5S en maken we af en toe een zijstap naar concurrerende modellen van onder meer Samsung.

Hardware

Waar de iPhone 5S gebruik maakte van een A7-processor, is deze bij de iPhone 6 geüpgrade naar een A8-processor. Hoewel de snelheid slechts is toegenomen van 1,2 GHz naar 1,3 GHz, is het duidelijk merkbaar tijdens het gebruik. Met name de grafische rekenkracht (GPU) is flink toegenomen: maar liefst 50% meer kracht ten opzichte van de iPhone 5S.

Dit resulteert in een snellere en meer vloeiende ervaring wanneer er door de telefoon en apps wordt bewogen.

Beeldscherm

Zoals gezegd is het beeldscherm van de iPhone 6 een slag groter dan die van de iPhone 5S: van 4 inch naar 4,7 inch. Hierdoor ontstaat er een nieuwe rij apps op het beginscherm.

De resolutie van de iPhone 6 is niet direct verbeterd. Net als de iPhone 5S, beschikt de iPhone 6 over een pixeldichtheid van 326 ppi.

Dit is minder dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 met 577 ppi en de Sony Xperia Z3 met 424 ppi.

Tegelijkertijd is dit niet alleszeggend voor de beeldkwaliteit. Zo is de helderheid en het contrast van de iPhone 6 bijzonder goed, wat het alsnog één van de beste telefoons maakt op het punt van algehele beeldkwaliteit.

Camera

Op het eerste gezicht is de camera van de iPhone 6 niet veel verbeterd ten opzichte van de iPhone 5S. Zo beschikt ook de iPhone over een 8-megapixelcamera aan de achterzijde die onder meer full HD kan filmen, panorama’s en time lapses kan maken en bovendien gezichtsherkenning heeft.

Diverse functies en onderdelen zijn echter verbeterd. De sensor is beter, panoramafoto’s zijn scherper en videobeelden zijn vloeiender. In combinatie met de software is de camera van de iPhone 6 dan ook sterk verbeterd.

Voor de 1,2-megapixelcamera aan de voorzijde geldt hetzelfde. Hoewel het aantal megapixels niet is verhoogd, zijn de functies wel verbeterd en uitgebreid, met onder meer exposure control, zodat foto’s minder snel over- of onderbelicht zijn. Ten opzichte van de concurrentie blijft Apple nog wel enigszins achter. Met name de camera van de Samsung Galaxy S6 is van een hoger niveau dan die van de iPhone 6.

Batterij

Zoals we gewend zijn van de iPhones, blijft de batterij een puntje van kritiek, hoewel ook hier de verbetering ten opzichte van de iPhone 5S aanzienlijk is. De capaciteit van de batterij is uitgebreid van 1560 mAh voor de 5S naar 1810 mAh voor de iPhone 6.

In de praktijk gaat de telefoon ongeveer vier uur langer mee dan de iPhone 5S met normaal gebruik en een verbinding met 3G.

iPhone 6: een waardige opvolger

Apple krijgt nog wel eens de kritiek dat de iPhone met name mooi is vormgegeven, maar niet de beste telefoon is. Of het de beste telefoon van haar generatie is durven we niet te zeggen, maar de iPhone 6 behoort zonder twijfel tot de top 3. De verbeteringen ten opzichte van de iPhone 5S zijn aanzienlijk. Nog altijd zien wij de iPhone dan ook als één van de allerbeste smartphones om aan te kopen.

 

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op