Vind alle providers en alle telefoons

iPhone 6 Plus abonnementen

De iPhone 6 Plus is een directe reactie op de concurrentie van de Apple iPhone, die steeds grotere smartphones produceert en hiermee marktaandeel van Apple heeft afgepakt.

Verschil iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Eén van de meest gestelde vragen is wat het verschil is tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het formaat van de twee telefoons is vanzelfsprekend verschillend, maar zijn er nog meer verschillen tussen de twee telefoons?

We lopen alle eigenschappen van de iPhone 6 Plus na en kijken naar de verschillen met zowel de iPhone 5S als de iPhone 6.

Formaat

Het meest duidelijke verschil tussen de 6 Plus en de 6 is het formaat. De iPhone 6 is met een 4,7 inch scherm al een grotere telefoon dan de iPhone 5S, maar de 6 Plus is nog een slag groter met een 5,5 inch scherm. Hiermee is het formaat van de 6 Plus vergelijkbaar met concurrenten als de Samsung Galaxy S6 (5,1 inch) en de Sony Xperia Z3 (5,2 inch).

Vanzelfsprekend heeft dit grotere formaat ook gevolgen voor het gewicht. De iPhone 5S weegt 112 gram, de iPhone 6 weegt 129 gram en de 6 Plus 172 gram.

Hardware

De hardware van de iPhone 6 Plus is vrijwel identiek aan de hardware van de iPhone 6. Dit betekent dat de 6 Plus een A8-processor heeft met 1,3 GHz, een 2 GB intern geheugen en een sterk verbeterde GPU (grafische rekenkracht).

De iPhone 6 Plus is ongeveer 50% sneller dan de iPhone 5S. Bewegingen en animaties op het scherm zijn een stuk vloeiender. Ook zijn de kleuren net wat scherper dan bij zijn voorganger.

Beeldscherm

De iPhone 6 Plus is de grootste telefoon die Apple geproduceerd heeft met een scherm van 5,5 inch. Eén van de verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zit in de resolutie van de telefoons. De 6 Plus heeft een pixeldichtheid van 401 ppi, tegenover een pixeldichtheid van 326 ppi voor de iPhone 6.

In de praktijk betekent dit dat de 6 Plus een scherper beeld heeft dan de 6. Dit is inderdaad merkbaar wanneer de twee telefoons naast elkaar liggen, hoewel ook de iPhone 6 een prima beeldkwaliteit heeft.

Camera

Ook de camera van de iPhone 6 Plus is beter dan die van zijn kleine broertje. De iPhone 6 Plus heeft net als de iPhone 6 een 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 1,2-megapixelcamera aan de voorzijde, maar de software is iets beter.

Het verschil is echter niet groot. De iPhone 6 Plus heeft beeldstabilisatie, waar de iPhone 6 dit niet heeft. In de praktijk is het echter behoorlijk pittig om een verschil tussen foto’s van de twee camera’s te zien. Met name bij beperkt licht kan het verschil tussen de twee camera’s merkbaar zijn.

Naast beeldstabilisatie, kan de camera van de iPhone 6 Plus onder meer panorama’s en time lapses maken, full HD filmen en is de sensor verbeterd ten opzichte van die in de iPhone 5S.

Batterij

Eén van de duidelijkste verschillen tussen de twee smartphones is de batterij. De iPhone 6 Plus heeft een grotere batterij dan de iPhone 6. Hoewel de Plus ook een groter beeldscherm heeft en dus meer energie verbruikt, leidt de grotere batterij alsnog tot een verbeterde levensduur van de telefoon.

De batterij van de iPhone 6 Plus heeft een capaciteit van 2915 mAh, waar de iPhone 6 het moet doen met een capaciteit van 1810 mAh. Dit resulteert in de praktijk in een verlengde levensduur van enkele uren per volledige oplaadbeurt. Kanttekening is dat het opladen van de 6 Plus wel langer duurt.

iPhone 6 Plus versus iPhone 6: hogere prijs waard?

De iPhone 6 Plus is op verschillende punten vrijwel identiek aan de iPhone 6, maar naar onze mening zijn de verschillen groot genoeg om de hogere prijs van de 6 Plus te rechtvaardigen. Het formaat is hierbij een overduidelijke factor, maar ook de sterk verbeterde batterij en schermresolutie zijn redenen om te kiezen voor de duurdere iPhone 6 Plus.

Desalniettemin is het uiteindelijk met name een persoonlijke voorkeur. De iPhone 6 Plus bevindt zich in de absolute top van de smartphonemarkt, maar ook de iPhone 6 kan zich meten met iedere concurrent.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op