Vind alle providers en alle telefoons

Waar gaat jouw vraag over?

Heb je een vraag voor MobielAbonnement.nl? Wij staan graag voor jou klaar. Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij de meest gestelde vragen verzameld. Zo kun je snel een antwoord op jou vraag vinden. Waar gaat jouw vraag over?

Contact

Meer...

Prepaid

 • Welke simkaart moet ik gebruiken?

  Welke simkaart voor jouw telefoon geschikt is, hangt af van jouw telefoon. Nieuwere toestellen maken over het algemeen gebruik van nano simkaarten. Iets oudere toestellen maken gebruik van micro simkaarten en vrij oude toestellen maken nog gebruik van de gewone simkaart.

  Weet je niet zeker welke simkaart je moet gebruiken, bekijk dan de handleiding van de telefoon of vraag om hulp bij het bestellen van een nieuw abonnement.

 • Hoe weet ik of mijn toestel simlock vrij is?

  Heb je eens een toestel bij een mobiel abonnement gekregen? Dan is de kans groot dat dit toestel niet simlockvrij is. Je kunt dan alleen de simkaart van de provider waarbij je het toestel gekregen hebt gebruiken. Wie wil weten of zijn of haar toestel simlock vrij is, kan proberen een andere simkaart van een andere provider met de telefoon te verbinden. Heb je verbinding met een andere provider? Dan is het toestel simlock vrij. Krijg je geen verbinding? Dan is de kans groot dat er een simlock op de telefoon staat.

 • Wat is het verschil tussen sim only en prepaid?

  Sim only is een mobiel abonnement waarbij achteraf betaald wordt voor de verbruikte belminuten, sms’jes en data. Vaak wordt hier vooraf een bundel voor afgesloten. Wie buiten de bundel belt, sms’t of internet, betaalt achteraf bij.

  Bij prepaid wordt vooraf betaald. Dat houdt in dat de houder van een prepaid kaart alleen kan bellen, sms’en en internetten als er tegoed op de simkaart staat. De kosten zijn vooraf bekend en er kan niet meer tegoed verbruikt worden dan op de kaart staat. Bij zowel sim only als prepaid ontvang je alleen een simkaart.

Meer...

Sim Only

 • Wanneer kan ik verlengen of opzeggen?

  Bij de meeste providers kunnen afnemers van mobiele abonnementen vanaf 3 maanden voor het einde van het contract verlengen. Het is dan ook mogelijk om het abonnement op te zeggen. In de Nederlandse wetgeving staat dat consumenten niet verplicht zijn om een keuze te maken. Als je geen actie onderneemt, mogen providers het contract stilzwijgend met telkens 1 maand verlengen.

  Het nieuwe abonnement gaat pas in als het huidige contract is afgelopen. Tot die tijd gelden de tarieven en voorwaarden van het huidige abonnement.

 • Welke contractduur is het best?

  Welke contractduur het best bij jou past, hangt geheel af van jouw situatie. Over het algemeen hebben afnemers van mobiele abonnementen de keus tussen een contract van 12 of 24 maanden. Het verschil in de contractduur komt vaak neer op de uiteindelijke prijs van het contract.

  Vraag jezelf bij het kiezen van een contract af hoe lang je maximaal een abonnement wilt afnemen bij dezelfde provider, wat de wensen voor de toekomst zijn, hoe de recensies van anderen zijn en of je het belangrijk vindt op ieder gewenst moment te kunnen overstappen.

 • Verschil sim only en abonnement met toestel

  Bij een sim only abonnement ontvangt de afnemer alleen een simkaart. Bij een abonnement met toestel ontvangt de afnemer zowel een simkaart als een mobiele telefoon. Het grootste verschil is de prijs. Over het algemeen zijn de kosten van een abonnement waarbij alleen een simkaart wordt verkregen lager.

Meer...

Toestel en Simkaart

 • Kan ik twee simkaarten krijgen?

  Ja, het is mogelijk om twee simkaarten te krijgen. Het is goed om te weten dat lang niet alle aanbieders van mobiele telefonie de optie voor een ‘duo simkaart’ bieden. Met een duo simkaart kun je met één abonnement op meerdere toestellen bellen.

  Let wel op: er kan maar één kaart tegelijk gebruikt worden. Het andere toestel moet dus uitgeschakeld zijn.

  Ben je opzoek naar meerdere simkaarten voor een familie-abonnement, bekijk dan eens het aanbod van zogenaamde ‘familieproviders’.

 • Welke simkaarten zijn er?

  Er zijn drie soorten simkaarten: de normale simkaart, de micro simkaart en de nano simkaart. Wij hebben ze gerangschikt op volgorde van grootte. De meest nieuwe telefoons maken gebruik van een nano simkaart.

  Wie een abonnement bestelt, kan bij de aanbieder aangeven welk formaat simkaart hij of zij wilt ontvangen. Sommige providers sturen een 3-in-1-simkaart. De afnemer kan de kaart dan doordrukken tot deze op het gewenste formaat is.

 • Hoe maak ik mijn toestel simlockvrij?

  Is het toestel niet simlockvrij? Dan kan de provider waar je het toestel bij hebt gekregen of bij hebt gekocht de versleuteling verwijderen. De provider is verplicht daaraan mee te werken als het toestel langer dan een jaar geleden is verstrekt.

Meer...

Volg ons op