Vind alle providers en alle telefoons

Cyberpesten

Pesten is van alle tijden. Feit is wel dat het steeds vaker voorkomt dat het pesten gebeurt via internet. Wat valt daar aan te doen? Hoe kun je cyberpesten voorkomen en wat kunnen kinderen doen als ze zelf worden gecyberpest?

Het nadeel van digitaal pesten is dat het niet ophoudt als ze niet meer op school of op een vereniging zijn. Het kan altijd doorgaan, zonder dat een volwassene zicht heeft op de situatie. Het kind of de jongere zelf kan niet meer aan het pestgedrag ontsnappen door iemand uit de weg te gaan. Vaak verdwijnt een pester in de anonimiteit en is het ingewikkeld om het pesten te stoppen. Daarnaast is het bijna onmogelijk om berichten en foto’s van het internet te verwijderen. MobielAbonnement.nl legt uit hoe cyberpesten aangepakt kan worden.

tips tegen cyberpesten

Tips tegen cyberpesten

Op het internet is veel informatie te vinden over cyberpesten, maar soms zijn de tips weinig concreet. MobielAbonnement.nl geeft concrete tips voor hoe cyberpesten voorkomen kan worden, wat ouders kunnen doen als hun kind slachtoffer is geworden of als hun kind zelf anderen pest op het internet. Daarnaast geven we tips voor als een kind weet dat iemand in zijn of haar omgeving wordt gepest.

tips ouders en leraren

Tips voor ouders en leraren

Ouders en leraren zijn een belangrijke schakel tussen kinderen. Ze geven richting aan de opvoeding van kinderen. In deze digitale tijd is bewust omgaan met media deel van de opvoeding. Vaak schiet de kennis van cyberpesten nog te kort bij ouders en leraren. Daarom bieden we achtergrondinformatie over de anonimiteit van het pesten, over wanneer iets als pesten gezien moet worden en hoe docenten cyberpesten bespreekbaar kunnen maken in de klas.

pesten voorkomen

Pesten voorkomen

Pesten is niet iets nieuws. Het is ook geen probleem dat aan deze generatie toegeschreven kan worden. Cyberpesten is wel relatief nieuw. Daardoor hebben ouders en leraren vaak nog weinig kennis van wat cyberpesten inhoudt en van sociale media in het algemeen. MobielAbonnement.nl geeft een korte bijspijkercursus met algemene tips, weetjes en signalen waarop ouders en docenten kunnen letten. Op die manier kan pestgedrag op het internet al vroeg aangepakt worden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

ik word gecyberpest

Ik word gecyberpest

Word jij zelf gecyberpest? Dan is het belangrijk dat je over je problemen kunt praten. Vrienden en vriendinnen kunnen bijvoorbeeld helpen. Toch is je vrienden vertellen over wat er aan de hand is niet genoeg. En soms wil je dat misschien ook helemaal niet, maar praat je liever met een volwassene. Hoe je dat het best kunt aanpakken, leggen we uit. Ook vertellen we bij welke organisaties je terechtkunt bij problemen. Ook vind je een stappenplan met uitleg over hoe je pestkoppen weghoudt van jouw WhatsApp, Facebook of Twitter.

Heb je nog meer vragen?

Heb je nog vragen? MobielAbonnement.nl staat je graag te woord. Bekijk onze blog of neem contact met onze support-afdeling.


Volg ons op