Net als de Samsung Galaxy S3 een "Mini" variant kreeg, heeft Samsung onlangs ook een "Mini" variant van haar laatste krachtpatser, de Samsung Galaxy S4, op de markt gebracht.

Alhoewel de Samsung Galaxy S4 Mini op het eerste gezicht een mooi toestel is, is de vraag hoeveel smartphones uit de Galaxy reeks Samsung tegelijk op de markt kan uitbrengen zonder dat de markt overzadigd raakt.

We zijn echter van mening dat de Samsung Galaxy S4 Mini genoeg te bieden heeft om een verrijking op het huidige aanbod van Android toestellen te zijn.


Dit vonden we goed aan de Galaxy S4 Mini

De Samsung Galaxy S4 Mini is een interessant model voor mensen die van mening zijn dat de 5 inch schermen die de huidige premium modellen hebben te groot zijn. De Galaxy S4 Mini beschikt over een 4,3 inch scherm en ondanks het feit dat dit scherm minder groot is, is het scherm helder en scherp met een uitstekende kleurweergave.

De Samsung Galaxy S4 Mini is daarnaast heel erg licht en flinterdun. We moeten toegeven dat de Samsung Galaxy S4 dit ook al was maar bij de Samsung Galaxy S4 Mini komen de voordelen van de plastic behuizing, waar overigens veel kritiek op was, goed tot uitdrukking.

De camera van de Samsung Galaxy S4 Mini is voor een kleiner model ook indrukwekkend. De camera die over een 8 megapixel sensor beschikt maakt prachtige foto's waardoor je het toestel naast telefoon ook als compacte camera kunt gebruiken.


Vergelijk de aanbiedingen voor een Samsung Galaxy S4 Mini met abonnement.

Bekijk de videoreviews waarin de Samsung Galaxy S4 Mini wordt beoordeeld en vergeleken met haar concurrenten.


Dit vonden we minder

Eén van de nadelen van de Samsung Galaxy S4 Mini is de hardware. Terwijl de meeste modellen tegenwoordig over een quadcore processor beschikken, moet de Samsung Galaxy S4 Mini het nog doen met een dualcore processor. In de praktijk blijkt dit voorlopig nog geen probleem te zijn; de Samsung Galaxy S4 Mini blijft onder verschillende omstandigheden goed presteren. Toch is de smartphone qua hardware minder krachtig dan andere modellen.

Een ander nadeel van de Samsung Galaxy S4 Mini dat we vrij vreemd en ook eigenlijk wel storend vonden was het gebrek aan notificatieverlichting. Als je dus geluid en trillen uitgeschakeld hebt staan, zul je niet kunnen zien wanneer je een mailtje krijgt of een oproep hebt gemist.


Eindoordeel review Samsung Galaxy S4 Mini

We moeten eerlijk toegeven dat de minpunten van de Samsung Galaxy S4 Mini eigenlijk vrij kleine zaken zijn. De Samsung Galaxy S4 Mini is niet bedoeld als premium model, dus je zult het moeten doen met een iets minder scherp beeldscherm en een dualcore processor. Dat maakt het toestel echter zeker niet slecht. Het zorgt er echter voor dat het toestel niet echt aanvoelt als een Samsung Galaxy S4.

De Samsung Galaxy S4 Mini is dus zeker geen slechte smartphone, zeker voor haar prijs. Het grootste gevaar voor de Samsung Galaxy S4 Mini zit hem niet in het toestel zelf maar in het feit dat er een geduchte tegenstander is in dezelfde prijsklasse - de HTC One Mini. Dit model beschikt over soortgelijke specs maar met een metalen chassis en een betere camera. Aan de andere kant heeft de Samsung Galaxy S4 Mini een betere batterij en een microSD kaartslot dus beide toestellen hebben zo hun voordelen.


Dit artikel is een 'losse' vertaling van de conclusie van de uitgebreide review van de Samsung Galaxy S4 Mini door Techradar.com. Voor meer technische details en testresultaten verwijzen we graag naar deze (Engelstalige) website.